Legenda verí aktuálnej generácii. Beckham si myslí, že Anglicko môže vyhrať EURO

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Legenda verí aktuálnej generácii. Beckham si myslí, že Anglicko môže vyhrať EURO

David Beckham verí mladej generácii, ktorá reprezentuje Anglicko.
David Beckham verí mladej generácii, ktorá reprezentuje Anglicko.AFP
David Beckham (48) zdôraznil, že mladé hviezdy "Albionu" majú skutočnú príležitosť ukončiť desaťročia trvajúce čakanie krajiny na veľkú trofej na budúcoročnom európskom šampionáte v Nemecku.

Bývalý kapitán Anglicka získal počas svojej mimoriadnej klubovej kariéry viacero triumfov, ale na medzinárodnej úrovni, napriek tomu, že hral v mužstvách plných talentov, sa veľkej trofeje nedočkal. Tím Garetha Southgatea, aktuálne štvrtý v rebríčku FIFA, má v ostatnom období pozitívne výsledky zo šampionátov, no "Albion" neokúsil slávu víťazstva od úspešných majstrovstiev sveta 1966 na domácej pôde.

V roku 2018 sa dostali do semifinále MS v Rusku a o tri roky neskôr dokonca vo finále európskeho šampionátu vo Wembley prehrali s Talianskom na penalty. Southgateovi zverenci, ktorí na minuloročnom záverečnom turnaji v Katare nezvládli osemfinále s Francúzskom, si miestenku na budúcoročné EURO zaistili už v predstihu.

Aj preto môžu v posledných dvoch dueloch proti Malte a Severnému Macedónsku skúšať ďalšie alternatívy. Hlavne sa môžu sa pochváliť pôsobivým radom ofenzívnych talentov vrátane 20-ročnej hviezdy Realu Madrid Juda Bellinghama či skúseného kanoniera Harryho Kanea, ktorý zažíva plodnú sezónu v Bayerne Mníchov.

"Tomuto anglickému tímu naozaj verím," povedal Beckham pre agentúru AFP. "Dôverujem Garethovi Southgateovi a tomu, čo robí už niekoľko rokov. Nešťastne sme prehrali vo finále ME s Talianskom, ale boli sme tak blízko... Videl som, že keď má náš národný tím na dosah nejaký úspech, spôsob, akým sa naša krajina spojí, je neuveriteľný," rozplýval sa majiteľ Interu Miami.

Bývalý stredopoliar Manchestru United a Realu Madrid, ktorý navštívil Indiu v úlohe vyslanca dobrej vôle UNICEF, ďalej nadviazal, že vidí v reprezentácii svetlú budúcnosť. "Nechcem hovoriť predčasne, ale myslím si, že na EURO 2024 máme skutočnú príležitosť s mladými hráčmi ako Cole Palmer, Jude Bellingham a ďalšími, ktorí sú v tíme. Samozrejme, disponujeme kapitánom Harrym Kaneom. Stále inšpiruje svoje mužstvo a pokračuje v strieľaní gólov. Takže si myslím, že máme skutočnú príležitosť," dodal Beckham.

Anglicko v piatok hostí Maltu a o tri dni neskôr sa stretne so Severným Macedónskom na jeho pôde. Napriek predčasnému postupu nechce reprezentácia "Troch levov" nič podceniť a chce dotiahnuť kvalifikáciu k maximálnemu úspechu, aby si vybojovala budúci mesiac najvyššie nasadenie pri žrebe skupín.