Lobotka, Mbappé či Sallai? Projektil Slováka sa dostal do nominácie na Gól kola

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lobotka, Mbappé či Sallai? Projektil Slováka sa dostal do nominácie na Gól kola

Slovenský futbalista zaskočil portugalského brankára.
Slovenský futbalista zaskočil portugalského brankára.TASR
Kvalifikácia na majstrovstvá Európy, ktoré bude v roku 2024 hostiť Nemecko, pomaly vrcholí. S dôležitosťou duelov sa zvyšuje aj túžba jednotlivých hráčov pomôcť svojmu tímu presným zásahom. Portál uefa.com sa obzrel za nedávnymi zápasmi a do nominácie na Gól kola vybral štyri futbalové lahôdky, medzi ktoré sa dostal aj projektil Stanislava Lobotku (28).

Okrem slovenského stredopoliara sa medzi elitou ocitli aj Kylian Mbappé, Giacomo Bonaventura a Rolland Sallai. Všetci štyria sa blysli skutočne parádnymi kúskami. S výnimkou hráča talianskeho Neapolu sa zvyšní traja kanonieri mohli tešiť z víťazstva a aj z toho, že práve oni rozhodli o triumfe svojho národného mužstva.

Lobotkova chvíľa prišla v 80. minúte súboja s Portugalskom. V upršanom šlágri skupiny J vykresal nádej pre Slovensko ukážkovým zakončením zo strednej vzdialenosti. Po prihrávke Ondreja Dudu si dvomi dotykmi skrotil loptu a následne ju nechytateľne namieril k žrdi brány Dioga Costu. Bola to posledná presná rana stretnutia, ktoré hostia prehrali 2:3.

Hviezdny Mbappé opäť dokázal svoje nespochybniteľné umenie, tentoraz to bolo proti Holandsku. Po pretiahnutej centrovanej lopte Comana sa lopty zmocnili Francúzi, o pár okamihov nasledovala narážačka lídra PSG s Rabiotom a nekompromisné i oku lahodiace zakončenie, s ktorým Bart Verbruggen nemohol nič robiť.

Podobným spôsobom ako francúzsky kapitán sa prezentoval aj Bonaventura. Vo veku 34 rokov si proti Malte pripísal prvý reprezentačný zásah, ktorý bol zároveň otváracím aj víťazným. Okrem zápisu do histórie Talianska si tento gól vyslúžil aj nomináciu medzi TOP zásahmi kola. Po menšej trme-vrme v pokutovom území sa stredopoliar Fiorentiny dostal k lopte a z hranice šestnástky pohotovo zakončil do horného rohu brány Henryho Bonella.

Posledným do partie umeleckých pokusov je gól Sallaia z dôležitého súboja v skupine G. Na pôdu lídra tabuľky zavítali Srbi, ktorí sa z vyrovnávajúceho zásahu na 1:1 tešili iba pár sekúnd. Onedlho ich totiž schladil volej maďarského útočníka, ktorý si predtým prihrávku od Nega pustil medzi nohy a Milinkovičovi-Savičovi nedal žiadnu šancu. Puskás Aréna videla nádherný kúsok, ktorý pre Maďarov znamenal vytvorenie si trojbodového náskoku práve na Srbsko.

Hlasovať za najkrajší gól siedmeho kvalifikačného kola ME 2024 môžete na tomto odkaze.