Lobotka pred domácim šlágrom s Portugalskom: Nemáme čo stratiť

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Lobotka pred domácim šlágrom s Portugalskom: Nemáme čo stratiť

Lobotka vraví, že Slováci môžu len prekvapiť.
Lobotka vraví, že Slováci môžu len prekvapiť.TASR
Slovenskú futbalovú reprezentáciu čaká dôležité meranie síl s favoritom skupiny J. V rámci kvalifikácie na EURO 2024 privítajú zverenci Francesca Calzonu (54) silný káder Portugalska.

V novej funkcii zavítal na zraz Marek Hamšík, ktorý ešte v júnovom asociačnom termíne pomohol spoluhráčom z národného tímu na ihrisku ako kapitán k zisku šiestich bodov. Po skončení hráčskej kariéry sa začína zžívať s pozíciou tímového manažéra reprezentácie. Na starosti bude mať najmä komunikáciu s hráčmi a trénerom, v rámci ktorej by mal zúročiť svoje bohaté skúsenosti.

Bývalý líder Slovenska si na novú prácu začína zvykať. Futbal mu ako hráčovi nechýba. "Som pripravený robiť všetko. Už som sa zapojil aj do videoanalýz a musím povedať, že je to pre mňa obrovská škola. Som za to rád, ďakujem prezidentovi zväzu aj trénerovi za túto možnosť. Som rád, že môžem podať pomocnú ruku a v realizačnom tíme tak budú o dve oči a uši viac," dodal.

Predchádzajúce zápasy Slovenska
Predchádzajúce zápasy SlovenskaFlashscore

Podľa Stanislava Lobotku môžu Slováci iba prekvapiť: "Portugalci majú veľkú kvalitu a vedia využiť aj malé zaváhanie. Je na nás, aby sme hrali ako tím a nepúšťali ich do vyložených šancí. Nemáme čo stratiť, pôjdeme do toho sebavedomo a uvoľnene, pretože od nás nikto nečaká, že vyhráme. Druhý zápas s Lichtenštajnskom musíme zvládnuť, pokiaľ chceme postúpiť na ME."

Po šlágri s majstrami Európy z roku 2016 nastúpia Slováci opäť doma - zápas s Lichtenštajnskom sa uskutoční v pondelok 11. septembra o 20:45 h na NFŠ v Bratislave. Kvalifikácia pokračuje dvomi kolami v októbri, záverečné dve sú na programe novembri. Na budúcoročný šampionát v Nemecku (14. júna - 14. júla) postúpia prvé dva tímy z každej z desiatich skupín.