Maguire túži po nominácii do tímu Anglicka na domáce ME: Dúfam, že sa tam dostanem

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Maguire túži po nominácii do tímu Anglicka na domáce ME: Dúfam, že sa tam dostanem

Maguire si chce zahrať na domácom šampionáte.
Maguire si chce zahrať na domácom šampionáte.TASR
Harry Maguire (30) verí, že sa dostane do nominácie anglickej reprezentácie na domáce ME 2028. Obranca Manchestru United reprezentoval svoju krajinu na predchádzajúcich dvoch MS v Rusku a Katare i na kontinentálnom šampionáte pred dvoma rokmi.

Výkonný výbor UEFA v utorok schválil Veľkú Britániu a Írsko ako hostiteľov pre majstrovstvá Európy v roku 2028. Nemali proti sebe žiadnych protikandidátov, keďže Turecko svoj pôvodný zámer uchádzať sa o šampionát prehodnotilo a sústredilo sa na spoločnú kandidatúru s Talianskom na ME 2032.

"Dúfam, že sa dostanem do tímu. V každom prípade som si istý, že na turnaji budem. Buď na tribúne s kamarátmi, ktorí si dajú pár pív, alebo v mužstve a pomôžem chalanom. Som veľký fanúšik Anglicka a tento turnaj určite zjednotí krajinu. Všetci viete, ako sa darilo tímu na predchádzajúcich turnajoch," uviedol Maguire.

Mužstvo Garetha Southgatea sa na uplynulých ME dostalo až do finále, keď v londýnskom Wembley prehralo 2:3 s Talianmi po jedenástkovom rozstrele, duel sa v riadnom hracom čase i predĺžení skončil nerozhodne 1:1. Anglicko sa môže kvalifikovať na najbližiše ME už počas budúceho týždňa, keďže je na čele skupiny C a v šlágri privíta práve Taliansko.

"The Three Lions" majú v pláne zabezpečiť si účasť na domácom šampionáte cez kvalifikáciu. Z piatich usporiadateľských krajín (Anglicko, Škótsko, Wales, Severné Írsko, Írsko) garantuje UEFA automatickú miestenku iba dvom, ale preferuje, aby všetky tímy organizátorov hrali kvalifikáciu. Miestenky by potom prípadne udelila krajinám, ktoré si účasť nedokážu vybojovať na trávniku. Otvárací zápas by sa mal hrať v Cardiffe, semifinále i finále vo Wembley.

"Kvalifikovať sa na veľký turnaj je ťažké, ale zároveň sa na to musíte pozerať z inej stránky. Ak nám to nevyjde, potom nie sme pripravení bojovať o víťazstvo na turnaji. Národnému tímu sa uplynulých 10 rokov darí, takže teraz sa musíme začať pozerať na to, ako tieto podujatia vyhrať," konštatoval Maguire pred októbrovými zápasmi.

Tabuľka kvalifikačnej skupiny C
Tabuľka kvalifikačnej skupiny CFlashscore