Výročný triumf Anglicka. Nemci pod Völlerom zdolali Francúzsko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výročný triumf Anglicka. Nemci pod Völlerom zdolali Francúzsko

Radosť futbalistov Nemecka, ktorí vyhrali po piatich dueloch.
Radosť futbalistov Nemecka, ktorí vyhrali po piatich dueloch.Profimedia
V utorok večer boli na programe priateľské zápasy. V akcii sa objavili Angličania proti Škótom a taktiež vicemajstri sveta Francúzi si merali sily s trápiacim sa Nemeckom.

Škótsko - Anglicko 1:3

Obaja sa stretli na 150. výročie svojho vôbec prvého medzinárodného duelu (30. november 1872). A oslavnejšiu náladu mali od úvodu Angličania. V prvom dejstve Škótov do ničoho prakticky nepustili. Tí sa nedostali k jedinej strele na bránu. Naopak, hostia vyslali dve a obe gólové. Skóre v Hampden Parku otváral Foden, ktorému sa proti "svojim" darí. Ostatné dva presné zásahy za reprezentáciu strelil do siete Škótska a predtým prekonal brankára Walesu. Na rozdiel dvoch gólov zvyšoval vo forme hrajúci Bellingham

Albion viedol v polčase dvojgólovým rozdiel proti Škótom prvýkrát od novembra 1999. Vychádzajúca anglická superstar, ktorá v lete prestúpila do Realu Madrid, sa v šiestom súboji v tejto sezóne radovala zo šiesteho gólu. Len proti Ukrajine nedokázal Bellingham skórovať. Krátko po hodine hry si síce strelil vlastný gól Maguire, ale v samom závere, po Bellinghamovej asistencii, uzavrel skóre Kane. Anglicko dosiahlo jubilejné 600. víťazstvo naprieč všetkými súťažami. Stalo sa prvou európskou krajinou, ktorá dosiahla takýto míľnik. 

Nemecko - Francúzsko 2:1

Nemci, prechádzajúci turbulentným obdobím, nastúpili do priateľského duelu pod taktovkou dočasného lodivoda Rudiho Völlera. Už po troch minútach a dvadsiatich deviatich sekundách sa presadil Thomas Müller. Bol to jeho 45. reprezentačný gól, ktorým vyrovnal v historickej tabuľke Karla-Heinza Rummeniggeho. Iba päť hráčov strelilo za "Nationalelf" viac gólov. Zároveň to bol druhý najrýchlejší zásah Müllera za Nemecko. O ten prvý sa postaral v roku 2010 v tretej minúte do siete Argentíny na majstrovstvách sveta. 

Naopak, pre "Les Bleus" to bol najrýchlejšie inkasovaný gól od Eura 2016, keď ich vo farbách Írska "šokoval" po minúte a päťdesiatich ôsmich sekundách Brady. Tri minúty pred záverečným hvizdom poistil prvú výhru od marca po piatich dueloch Sané, pretože zakrátko dokázal znížiť Griezmann.

Futbalista Atlética Madrid premenil pokutový kop vo svojom 123. reprezentačnom vystúpení, ktorým vyrovnal Henryho ako štvrtého hráča s najviac štartami za Francúzsko. Rodák z Mâconu si pripísal 80. po sebe idúci duel za národný tím (druhá najlepšia séria trvala 44 zápasov). Francúzi nastúpili bez Mbappého. Zverenci Didiera Deschampsa bez jeho služieb prehrali štvrté stretnutie po sebe. Predtým nestačili bez 24-ročného útočníka na Chorvátsko (1:1) i Rakúsko v júni 2022 (0:1). Naposledy ťahali za kratší koniec s Tuniskom minulý rok v novembri (0:1).