Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na Holandsko bez najväčšej hviezdy. Poľsku bude v úvode Eura chýbať Lewandowski

Lewandowski vynechá minimálne prvý zápas ME.
Lewandowski vynechá minimálne prvý zápas ME.AFP
Poľsko sa na nadchádzajúci európsky šampionát naladilo výhrou nad Tureckom (2:1), zaznamenalo ale hneď niekoľko strát. Zdravotné problémy majú traja reprezentanti a citeľnú absenciu predstavuje najmä Robert Lewandowski (35).

Kanonier Barcelony si v pondelok poranil stehenný sval a podrobné vyšetrenie odhalilo malú trhlinu. Pre skúseného útočníka to znamená, že vynechá minimálne prvý súboj proti Holandsku, ktorý je na programe v nedeľu.

"Robert Lewandowski má vo svale trhlinu a jeho štart v prvom zápase je vylúčený. Robíme všetko pre to, aby mohol nastúpiť na druhý duel proti Rakúsku," povedal lekár poľského národného tímu Jacek Jaroszewski.

Lewandowski nie je jediným hráčom poľskej reprezentácie, ktorý má zdravotné problémy z generálky. Pred ním bol vystriedaný útočník Verony Swiderski, zatiaľ čo jeho klubový spoluhráč, obranca Dawidowicz, zostal cez polčas v šatni. Z nominácie už predtým minulý týždeň vypadol útočník Milik.

"Pawel Dawidowicz si natiahol sval, Karol Swiderski si poranil členok, vyšetrenia neodhalili závažné zranenia. Obaja by sa ešte tento týždeň mali zapojiť do tréningu," prezradil Jaroszewski.

Aktuality zo sveta futbalu a k tomu exkluzívny bonusový obsah! Buďte v obraze a sledujte najaktuálnejšie informácie o majstrovstvách Európy UEFA EURO 2024. Všetko dôležité zo sveta športu nájdete na TVNOVINY.sk.

Markíza JE futbal