Nagelsmann chce nasmerovať Nemcov na správnu cestu. Motivácia je citeľná, hovorí Gündogan

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nagelsmann chce nasmerovať Nemcov na správnu cestu. Motivácia je citeľná, hovorí Gündogan

Mladý tréner nemeckej "repre" má pred sebou náročnú úlohu.
Mladý tréner nemeckej "repre" má pred sebou náročnú úlohu.Profimedia
Futbalový tréner Julian Nagelsmann (36) mal na utorňajšom tréningu pred svojím prvým asociačným termínom na lavičke nemeckej reprezentácie k dispozícii takmer všetkých 26 hráčov. Jeho tím má na domácich ME 2024 istú miestenku a namiesto kvalifikačných zápasov hrá prípravné. Najbližšie dva absolvuje v USA proti domácemu výberu (14. októbra) a Mexiku (17. októbra).

Nagelsmann má na lavičke štvornásobného majstra sveta a trojnásobného kontinentálneho šampióna jasnú úlohu – pripraviť tím na domáce EURO po troch nevýrazných výkonoch na vrcholových podujatiach. Nemci vypadli na MS dvakrát za sebou v skupinovej fáze a na predošlých ME podľahli v osemfinále neskoršiemu finalistovi Anglicku 0:2.

"Môžete cítiť náš hlad po akcii, môžete cítiť našu motiváciu," opísal kapitán Ilkay Gündogan situáciu v tíme pod novým trénerom pre agentúru DPA. Ten pôsobil naposledy v Bayerne Mníchov, ktorý priviedol k domácemu titulu a dvom triumfom v nemeckom Superpohári. Vedenie klubu s ním ukončilo spoluprácu v marci. Bavorský klub vtedy klesol v tabuľke Bundesligy na druhé miesto o bod za Borussiu Dortmund.

Nemci sa pripravujú na sobotňajšie stretnutie s USA a utorňajšie proti Mexiku v tréningovom centre amerického klubu New England Revolution vo Foxboroughu. V stredu sa ešte mal k tímu pripojiť Kai Havertz, ktorý absolvoval zubársky zákrok.

"Nový tréner vždy prináša novú dynamiku, to je úplne jasné," povedal kapitán. Zdôraznil však, že očakávania zostávajú rovnaké a tím chce predviesť kvalitný výkon.

"Rýchlo sme sa začali rozprávať o futbale, o tom, čo túži do mužstva priniesť. Máme ambíciu hrať atraktívny futbal, ktorý inšpiruje ľudí aj našu krajinu," uviedol stredopoliar Jonas Hofmann ohľadom situácie v kabíne.

Nemci za sebou nemajú najlepšie obdobie.
Nemci za sebou nemajú najlepšie obdobie.Flashscore

Kouč povolal naspäť do tímu Matsa Hummelsa, ktorý naposledy reprezentoval pred dvomi rokmi. Obranca trénoval s tímom napriek absencii v sobotňajšom zápase jeho Dortmundu proti Unionu Berlín (4:2). Mexičania si dva dni pred stretnutím proti Nemecku zmerajú sily s Ghanou, ktorá nastúpi 18. októbra proti USA.