Nagelsmannova prvá nominácia: Po dvoch rokoch sa vracia Hummels, nechýba Müller

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nagelsmannova prvá nominácia: Po dvoch rokoch sa vracia Hummels, nechýba Müller

Nagelsmanna čaká premiéra na lavičke národného tímu Nemecka.
Nagelsmanna čaká premiéra na lavičke národného tímu Nemecka.Profimedia
Nemecký futbalista Mats Hummels si po dvoch rokoch zahrá v reprezentácii. Tréner Julian Nagelsmann zaradil 34-ročného obrancu do nominácie Nemecka na prípravné zápasy proti USA (14. októbra) a Mexiku (17. októbra).

Obranca Borussie Dortmund hral v národnom tíme naposledy na ME v roku 2021. Okrem Hummelsa sa v tíme predstaví aj ďalší veterán Thomas Müller, ktorý nahradil zraneného Niclasa Füllkruga.

"Sme nový trénerský tím a chceme vidieť čo najviac hráčov v reprezentačnom drese. Naším cieľom je zjednotiť mužstvo v najkratšom čase, ktorý máme k dispozícii," uviedol Nagelsmann pre agentúru DPA.

Útočník Chris Führich z VfB Stuttgart, stredopoliar Robert Andrich z Bayeru Leverkusen a útočník Kevin Behrens z Unionu Berlín dostali pozvánku do národného tímu po prvý raz. Do zostavy sa vrátil stredopoliar Leon Goretzka z Bayernu Mníchov, ktorého z nominácie vynechal predchádzajúci tréner Hansi Flick. Jeho spoluhráč, krídelník Serge Gnabry, chýba pre zlomenú ruku.

Majstrov sveta z roku 2014 Hummelsa, Müllera a Jeroma Boatenga "prepustil" z reprezentácie v roku 2019 vtedajší tréner Joachim Löw po nevydarených MS v Rusku v roku 2018.