Nagelsmannovi chýba Neuer. K dispozícii má dvoch nováčikov, Gosensa nahradí Raum

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nagelsmannovi chýba Neuer. K dispozícii má dvoch nováčikov, Gosensa nahradí Raum

Jedným z dvoch novicov v nominácii je Marvin Ducksch.
Jedným z dvoch novicov v nominácii je Marvin Ducksch.Profimedia
Tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Julian Nagelsmann zverejnil nomináciu na novembrové prípravné zápasy. Tridsaťšesťročný kouč už počíta aj s Kimmichom (28) a Gnabrym (28) z Bayernu Mníchov.

Bez Neuera, s dvomi nováčikmi

Kimmich síce cestoval s národným tímom na októbrové stretnutia proti USA a Mexiku, ale pre chorobu do duelov nezasiahol. Gnabry sa vracia po zlomenine ruky, ktorú utrpel koncom septembra. Naopak, do reprezentácie sa tento rok už nevráti brankár Manuel Neuer, ktorý sa zotavil po komplikovanej zlomenine nohy.

Ako dôvod uviedol čas na oddych. Nagelsmannovi bude chýbať aj jeho spoluhráč z Bayernu Jamal Musiala pre problémy so zadným stehenným svalom. Nahradiť ho má stredopoliar Felix Nmecha z Borussie Dortmund. Debutu sa môžu dočkať útočník Marvin Ducksch z Brém a brankár Janis Blaswich z Lipska.

"Ducksch je na veľmi dobrej úrovni. Skvelo pozná Füllkruga, čo nám môže pomôcť," zdôvodnil Nagelsmann. Ducksch je z nominácie nadšený. "Vďaka tomu si uvedomíte, že ste na správnej ceste a že sa vám plní sen. Vo futbale nie je nič vznešenejšie, ako reprezentovať svoju krajinu."

Gosens vypadol na poslednú chvíľu

Nemci sa najprv predstavia 18. novembra v Berlíne proti Turecku, o tri dni na to odcestujú do Viedne, kde ich čaká zápas s Rakúskom. "Veľmi sa na tieto duely teším. Bude to emocionálne a hlasné. V Berlíne bude veľa tureckých fanúšikov a proti Rakúšanom pôjde o prestížny súboj susedov v nádhernom meste," citovala Nagelsmanna agentúra DPA.

V ostatných hodinách musel urobiť 36-ročný lodivod zmenu v defenzíve. Robin Gosens očakáva príchod druhého potomka. Pre riešenie príjemných starostí ho v najbližších súbojoch nahradí David Raum