Úspešná premiéra Nagelsmanna. Nemecko si v priateľskom zápase poradilo s USA

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Úspešná premiéra Nagelsmanna. Nemecko si v priateľskom zápase poradilo s USA

Nagelsmann si po súboji v USA mohol vydýchnuť.
Nagelsmann si po súboji v USA mohol vydýchnuť.Reuters
Nový tréner nemeckej futbalovej reprezentácie Julian Nagelsmann (36) si mohol užiť svoj debut, štvornásobní majstri sveta v sobotu v prípravnom súboji zdolali Spojené štáty americké 3:1.

Hostitelia ME 2024 boli minulý mesiac v útlme, keď doma utrpeli šokujúcu prehru s Japonskom, o pár dní neskôr ale dokázali zdolať Francúzov. Tentoraz im to v útočnej fáze klaplo ešte o niečo lepšie, v štáte Connecticut zabezpečili nemecké góly GündoğanFüllkrugMusiala.

Americký kapitán Christian Pulisic nadchol domácich divákov, keď otvoril skóre, ale USA nedokázali udržať svoje vedenie a stredopoliar Barcelony v 39. minúte vyrovnal stav stretnutia, ďalší dvaja spomínaní strelci udreli po prestávke v rozmedzí troch minút.

"Mali sme skvelý začiatok zápasu, myslím, že úroveň energie bola vysoká. Som si istý, že cez prestávku v šatni zistili, ako nám môžu ublížiť," povedal stredopoliar Weston McKennie.

Hodnotenia hráčov duelu USA - Nemecko
Hodnotenia hráčov duelu USA - NemeckoFlashscore

Gólman Turner síce v 49. minúte ešte zmaril pokus Füllkruga, útočník však tesne pred uplynutím hodiny hry strelou do pravého dolného rohu zabezpečil Nemecku náskok. O pár okamihov neskôr sa po peknom prieniku strelca druhého gólu presadil aj Musiala.

USA - Nemecko 1:3

Tréner Berhalter chcel dokázať, že jeho káder môže konkurovať tým najlepším na svete. Výber zo zámoria sa pripravuje na spoluorganizovanie majstrovstiev sveta 2026, McKennie ale priznal, že ich úroveň po polčase klesla:

"Boli sme trochu neorganizovaní. Nedokázali sme sa dostať do nebezpečnej blízkosti a celý čas sme len bránili v našej šestnástke." USA sa najbližšie predstavia v prípravnom zápase s Ghanou, Nemecko sa stretne s Mexikom vo Philadelphii.