Päť zápasov proti Nemecku? Tréner USA chce pred domácimi MS 2026 ťažké prekážky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Päť zápasov proti Nemecku? Tréner USA chce pred domácimi MS 2026 ťažké prekážky
USA sa najbližšie stretnú s Nemeckom a Ghanou .
USA sa najbližšie stretnú s Nemeckom a Ghanou .Reuters
Ak chcú Spojené štáty americké na domácich MS 2026 zaujať, musia hrať s viacerými špičkovými tímami, povedal tréner reprezentácie Gregg Berhalter (50). V sobotu čaká jeho zverencov meranie síl s Nemeckom.

Zápas na štadióne Rentschler Field proti štvornásobným majstrom sveta bude pre USA akýmsi lakmusovým papierikom a Berhalter sa snaží, aby sa jeho hráči nenechali zastrašiť. "Pri každej príležitosti, ktorú dostaneme, chceme hrať s takýmito tímami," povedal novinárom a pokračoval:

"Nie je to o tom, že by sme sa báli výsledku a súperienia, ale o tom, aby sme tieto momenty prijali. Odteraz až do MS 2026, ak by sme s Nemeckom mohli hrať päťkrát, resp. s Talianskom, Brazíliou, Argentínou, urobili by sme to. Pretože to je to, čo túto skupinu skutočne posilní."

USA sú spolu s Kanadou a Mexikom hostiteľmi finálového turnaja svetového šampionátu v roku 2026 a budú dúfať, že sa im na domácej pôde bude dariť lepšie ako vlani v Katare, kde v osemfinále prehrali s Holandskom.

V Katare sa v rámci amerického kádra riešil aj otáznik s menom Giovanni Reyna. Berhalter kritizoval mladíkov prístup a nasadenie. Výrazne obmedzil jeho hrací čas, čo prerástlo do ostrej verejnej roztržky. 

Americký lodivod začiatkom októbra viedol s Reynom rozhovor, ktorý označil za pozitívny. Futbalistu Borussie Dortmund zaradil medzi hráčov povolaných na priateľské zápasy proti Nemecku a potom Ghane v utorok v Nashville.

Keď sa kouča v piatok opýtali na jeho vzťah s 20-ročným stredopoliarom, povedal, že sa v tomto smere posúvajú dopredu. "Naozaj nechcem príliš hovoriť o minulosti. Je potrebné myslieť na budúcnosť a Gio odviedol tento týždeň v tréningu skvelú prácu. Vyzerá naozaj silný," dodal Berhalter.