Nechápem integritu súťaže. Southgate je z MS 2030 výrazne znepokojený

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Nechápem integritu súťaže. Southgate je z MS 2030 výrazne znepokojený
Southgate spochybnil integritu súťaže.
Southgate spochybnil integritu súťaže.Reuters
Rozhodnutie FIFA usporiadať majstrovstvá sveta v roku 2030 v šiestich krajinách na troch kontinentoch by mohlo viesť k problémom v oblasti športovej integrity, povedal manažér Anglicka Gareth Southgate (53).

Riadiaci orgán svetového futbalu v prekvapivom oznámení o rok skôr, ako sa plánovalo, pridelil majstrovstvá sveta v roku 2030 Maroku, Španielsku a Portugalsku, ale zároveň uviedol, že Uruguaj, Argentína a Paraguaj budú hostiť tri otváracie zápasy pri príležitosti storočnice turnaja.

Vo štvrtok argentínski vládni predstavitelia a miestna futbalová federácia uviedli, že krajina bude ašpirovať na hostenie viacerých zápasov, čo by mohlo ešte viac zvýšiť cestovanie pre tímy a fanúšikov.

"Môj veľký problém je, že celkom nechápem integritu súťaže," povedal Southgate vo štvrtok novinárom.

"Potreboval by som to všetko vidieť rozvrhnuté, ale ja to chápem tak, že tri zápasy sa odohrajú v Južnej Amerike, potom tímy musia cestovať cez celú zemeguľu, opäť zmeniť časové pásmo a využiť výhodu domáceho prostredia v jednej časti skupiny, nie v inej fáze súťaže."

Aj predchádzajúci ročník majstrovstiev Európy sa konal vo viacerých rôznych krajinách Európy, ale Southgate uviedol, že plány MS 2030 sa v porovnaní s tým zdajú byť "dosť nesúrodé".

"Z toho, čo som videl, nie som ich fanúšikom. Argentína v Buenos Aires by nebola skvelá. Logicky by ste mohli hrať s Argentínou v Buenos Aires a museli by ste cestovať späť. Je veľký rozdiel hrať s Argentínou v Buenos Aires a hrať s ňou v Casablance. Je to výrazná zmena súťaže," dodal Southgate.