EURO 2024: V nominácii Gruzínska nechýba Kvaracchelija

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najväčšia hviezda a duo zo Slovana. Gruzínsko zverejnilo predbežnú nomináciu na EURO

Kvaracchelija je najväčšou hviezdou Gruzínska.
Kvaracchelija je najväčšou hviezdou Gruzínska.Profimedia
Krídelník Neapola Chviča Kvaracchelija (23) je najväčšou hviezdou v predbežnej nominácii Gruzínska na futbalové majstrovstvá Európy v Nemecku. Francúzsky tréner Willy Sagnol v stredu povolal 26 hráčov a konečný zoznam musí oznámiť do 7. júna. Gruzínsko bude druhým súperom Českej republiky v skupine F.

Vo výbere Sagnola sú aj ďalšie opory národného tímu ako brankár Valencie Giorgi Mamardašvili, stredopoliar Watfordu a bývalý hráč bratislavského Slovana Giorgi Čakvetadze a útočník FC Metz Georges Mikautadze. Nechýba ani skúsené duo z tímu slovenského majstra Guram Kašia, Džaba Kankava.

Gruzínci, ktorí si vďaka úspešnej baráži odkrútia premiéru na významnom podujatí v Nemecku, sa v príprave na ME stretnú len s Čiernou Horou. Okrem českého tímu ich na záverečnom turnaji čakajú aj Turecko a Portugalsko.

Predbežná nominácia Gruzínska na Euro 2024:

Brankári: Giorgi Mamardašhvili (Valencia), Giorgi Lorija (Dinamo Tbilisi), Luka Gugešašvili (Karabach)

Obrancovia: Solomon Kvirkvelija (al-Uchdúd), Guram Kašia (Slovan Bratislava), Giorgi Gvelesiani (Persepolis), Laša Dvali (Apoel Nikósie), Luka Ločošvili (Cremonese), Otar Kakabadze (Krakov), Giorgi Gočoleišvili (Šachtar Doneck), Jimmy Tabidze (Panetolikos)

Stredopoliari: Otar Kiteišvili (Sturm Graz), Nika Kvekveskiri (Poznaň), Giorgi Čakvetadze (Watford), Sandro Altunašvili (Wolfsberg), Giorgi Kochorašvili (Levante), Džaba Kankava (Slovan Bratislava), Anzor Mekvabišvili (Craiova).

Útočníci: Giorgi Citaišvili (Dinamo Batumi), Levan Šengelija (Panetolikos), Georges Mikautadze (Metz), Budu Zivzivadze (Karlsruhe), Giorgi Kvilitaja (Apoel), Zuriko Davitašvili (Bordeaux), Chviča Kvaracchelija (Neapol), Saba Lobžanidze (Atlanta)