Návod na výhru? Čisté hlavy, túžba i odhodlanie, vraví Calzona

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Návod na výhru? Čisté hlavy, túžba i odhodlanie, vraví Calzona

Calzona bol s triumfom spokojný.
Calzona bol s triumfom spokojný. TASR
Slovenskú futbalovú reprezentáciu čaká napínavá kvalifikačná jeseň. Po šiestom kole zápolení o ME 2024 figuruje na druhom mieste tabuľky J-skupiny s trojbodovým náskokom pred Luxemburskom, s ktorým sa pravdepodobne pobije o postup na finálový turnaj v Nemecku.

Stopercentné Portugalsko hrá "inú ligu", skupine kraľuje s plným počtom 18 bodov a skóre 24:0, miestenka na ME by mu teda nemala uniknúť. Tá sa po pondelňajšej prehre 0:1 na Islande ešte viac vzdialila Bosne a Hercegovine, ktorá už zaostáva za Slovákmi spolu s hráčmi z "krajiny gejzírov" o šesť bodov.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore

Slováci po piatkovej prehre 0:1 s lídrom skupiny začali proti kvalitatívne slabšiemu súperovi náporom, z ktorého rezultovali tri góly v úvodnej šesťminútovke. Tréner Francesco Calzona bol uveličený zo vstupu mužstva do zápasu s Lichtenštajnskom, ktoré na jeho pôde vo Vaduze dokázalo v júni zdolať iba najtesnejším rozdielom 1:0. 

Slovensko - Lichtenštajnsko 3:0

"Som veľmi spokojný so vstupom do stretnutia. Z hráčov bola cítiť túžba, odhodlanie, ukázali správny prístup a plnili plán. Dnes sme sa ľahšie dostávali k bráne súpera, ale viacerým šanciam chýbalo presné zakončenie."

"Za stavu 3:0 som chcel od hráčov, aby pokračovali v mechanizmoch, ktoré máme nacvičené z tréningu. Žiaľ, ďalšie góly sme už nepridali. Sme tri body pred Luxemburskom, ale čakajú nás ešte štyri ťažké zápasy," povedal Calzona na pozápasovej tlačovej konferencii.

Flashscore Hodnotenie oboch základných zostáv
Flashscore Hodnotenie oboch základných zostávFlashscore

Po šlágri s Portugalskom spravil kouč slovenského tímu päť zmien v základnej zostave. Vysvetlil, že potreboval čerstvých hráčov.

"Zápas s Portugalskom nás stál veľa síl. Preto som proti Lichtenštajnsku potreboval hráčov, ktorí majú čistú hlavu a sú dobre kondične pripravení. Na miesto Pekaríka nemáme náhradu, preto dostal šancu Tomič. Bénes si takisto zaslúžil hrať na základe svojich výkonov v klube a to isté Boženík, ktorý bol dnes prínosom," uviedol Calzona.

Z hľadiska postupových ambícií slovenského tímu veľa napovie zápas v Luxembursku (16. októbra), ešte predtým však "sokoli" nastúpia na horúcej pôde v Porte.

"Chceme hrať stále našu hru a držať sa nášho konceptu. Najskôr ideme do Portugalska, kde sa pokúsime vziať domácim nejaké body. Keď sa to aj nepodarí, bude dôležité podať dobrý výkon, aby hráči získali sebavedomie a viac si verili. Je to dôležité do budúcnosti," dodal Calzona.

Tabuľka skupiny J po šiestich zápasoch.
Tabuľka skupiny J po šiestich zápasoch.Flashscore