Vynikajúci nástup, kľúčové rýchle góly: Rozohrávku sme mali nacvičenú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Vynikajúci nástup, kľúčové rýchle góly: Rozohrávku sme mali nacvičenú

Oslavy slovenských reprezentantov s fanúšikmi po dueli.
Oslavy slovenských reprezentantov s fanúšikmi po dueli. TASR
Slovenskí reprezentanti vykročili s Lichtenštajnskom za tromi bodmi tou najlepšou nohou. Už v šiestej minúte prakticky rozhodli o svojom triumfe. V rýchlom slede sa presadili Hancko, Duda i Mak. Všetci traja nechýbali pri mikrofóne Sport TV, rovnako ako hlavný tréner Francesco Calzona.

DÁVID HANCKO

Úvodný presný zásah padol už v deviatej sekunde. Postaral sa oň po rozohrávke, dlhom nákope a následnom predĺžení Boženíka ľavý obranca Dávid Hancko. Zapísal sa do histórie, pretože doterajší rekord držal Szilard Németh, keď sa v roku 2001 presadil po sedemnástich sekundách do siete Azerbajdžanu. 

"Mali sme to nacvičené. Trénovali sme to a máme to ako variant pri výkope. Paráda. Lepší vstup sme si nemohli ani priať. Vieme, aké je ťažké otvoriť takéhoto súpera. Som veľmi rád, že mi to Božo vynikajúco predĺžil a nakoniec mi to padlo." 

Štatistika stretnutia
Štatistika stretnutiaFlashscore

"Povedali sme si, že to bude úplne iný zápas ako s Portugalskom. Očakávali sme, že súper bude chcieť provokovať, brzdiť hru, čo sa ukázalo po zmene strán. Veľmi nechceli hrať futbal. Každopádne, ten vstup z našej strany... Chceli sme získavať lopty, chodiť do šestnástky a vychádzalo to. Hlavne efektivita, ktorá nám v predchádzajúcich dueloch chýbala a trápila nás. Prakticky po úvode bolo rozhodnuté." 

ONDREJ DUDA

To, že úvod z pohľadu slovenských reprezentantov nebola náhoda, potvrdil v tretej minúte Ondrej Duda. V pokutovom území sa dostal k lopte a nespanikáril. Z koncetrácie ho nedostalo ani päť hráčov pred ním, ktorých prestrelil a zvýšil na rozdiel dvoch gólov. 

"Vynikajúci štart. Taký si v reprezentácii nepamätám, aby sme dali tri góly za šesť minút. Bolo to o čo najskoršom zásahu. Následne sa súper veľmi zavrel. Síce sme mali ešte šance, ale oni žiadnu. Som rád, že sme to zvládli. Pre mňa to bol ešte ťažší zápas než s Portugalskom. Boli sme v pozícii favorita a museli sme tvoriť. Lichtenštajnsko bránilo, ale dokázali sme nájsť priestory." 

Flashscore známky oboch základných zostáv
Flashscore známky oboch základných zostávFlashscore

RÓBERT MAK

Pečať rezultátu dal v šiestej minúte Róbert Mak. Skúsený futbalista ťažil z výbornej práce a následného centra z kopačky Bénesa. Zoči-voči brankárovi nezaváhal ani on. Tri góly, ktoré totálne zmrazili súpera. 

"Naozaj vynikajúci nástup do stretnutia. V šiestej minúte 3:0. Čo sme si povedali, to sme aj splnili. Chceli sme dať rýchly gól. Nepočítali sme s tým, že prídu tri. Zmenili následne systém a začali sme sa trochu v koncovke trápiť. Góly na začiatku nám veľmi pomohli. Škoda, že ich neprišlo viac."

Róbert Mak sa postaral o tretí zásah v sieti Lichtenštajnska
Róbert Mak sa postaral o tretí zásah v sieti LichtenštajnskaTASR

FRANCESCO CALZONA

Spokojnosť po záverečnom hvizde neskrýval ani 54-ročný lodivod z Talianska, ktorý si želal, aby jeho zverenci nadviazali na dobrý výkon proti Portugalsku. Jeho želanie mu splnili, akurát ho podčiarkli tromi gólmi i tromi bodmi. 

"Som spokojný s tým, ako sme vstúpili do duelu. Od prvej minúty to bol výborný súboj, čo sa potvrdilo v desiatej minúte, keď sme vyhrávali o tri góly. Z môjho pohľadu sme odohrali dobrý zápas. Snažili sme sa neustále tlačiť pred bránu súpera. Páči sa mi, keď sa hrá futbal a dnes sme ho hrali."

"Portugalci sú fenomenálni, tam nie je o čom. Vieme, akú majú kvalitu. Musíme sa pozerať na druhé miesto. Portugalsko si hrá vlastnú kvalifikáciu. Chceme skončiť pred Luxemburskom."