Slovensko bez zraneného Zreľáka. Piatkový výkon nám zdvihol sebavedomie, hovorí Polievka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovensko bez zraneného Zreľáka. Piatkový výkon nám zdvihol sebavedomie, hovorí Polievka

Polievka na tlačovke vedľa trénera Calzonu.
Polievka na tlačovke vedľa trénera Calzonu.TASR
Pre slovenských futbalistov je podstatné preniesť intenzitu a hernú formu z piatkového zápasu s Portugalskom (0:1) aj do pondelňajšieho stretnutia kvalifikácie ME 2024 proti Lichtenštajnsku. Tréner Francesco Calzona (54) však pripomína, že jeho tím bude stáť proti úplne inému súperovi.

Portugalčania, v ktorých tíme pútal zďaleka najväčšiu pozornosť Cristiano Ronaldo, prišli do Bratislavy vyhrať v pozícii jasného favorita. V pondelok v nej bude Slovensko proti tímu, ktorý doposiaľ nezískal v kvalifikácii ani bod.

"Zápas sme si rozanalyzovali, bolo tam veľa dobrých situácií a vecí. Ukázali sa dobré momenty, na ktoré nás tréner pripravuje a ktoré od nás chce. Už sa sústredíme na zajtrajší zápas a je dôležité, aby sme v ňom nadviazali na výkon proti Portugalsku," povedal na nedeľňajšej tlačovej konferencii v Senci kanonier Róbert Polievka

On sám mal v piatok šancu skórovať proti Portugalsku, keď nepremenil center Petra Pekaríka. "Určite je to pozdvihnutie sebavedomia tímu a boli by sme radi, keby premieňame šance. Je pre nás dôležitý tímový výkon a to sa ukázalo aj v tomto zápase. Chceme z toho čerpať aj v ďalších dueloch a verím, že príde i veľká efektivita," dodal ofenzívny ťahúň Dukly Banská Bystrica. Premiéru v národnom tíme si odbil len nedávno a na svoj prvý reprezentačný gól stále čaká.

Aktuálna forma oboch mužstiev.
Aktuálna forma oboch mužstiev.Flashscore

"Dnes ráno sme mali míting, kde sme si rozobrali duel s Portugalskom. Len tak letmo, aby sme neboli zaťažení. Tam sme začali načrtať, čo nás čaká zajtra. Vieme, že to bude úplne iný zápas, zrejme nie taký pekný ako v piatok a chystáme sa na súpera, ktorého poznáme," povedal k nadchádzajúcemu stretnutiu Calzona.

Bude sa však musieť zaobísť bez kanoniera Adama Zreľáka - počítal s ním a 29-ročný hráč sa tak mohol predstaviť v reprezentačnom dueli po trojzápasovej prestávke. "Včera sme mali regeneračný tréning, dnes a zajtra sa už pripravujeme na ďalšieho súpera. Včera na tréningu sa ale dosť vážne zranil Zreľák, má roztrhnutý väz v kolene. Je mi to veľmi ľúto, pretože do zajtrajšieho zápasu som s ním počítal. Jeho fyzická prevaha v šestnástke je niečo, čo potrebujeme," opísal lodivod. 

Recept na rozkúskovanú hru súpera podľa neho tkvie vo väčšom pohybe a momente prekvapenia: "Musíme byť trpezliví a pripraviť viac momentov, rýchlo posúvať loptu a byť v pohybe, pretože posledných 30-40 metrov prehusťujú priestor a je tam málo miesta."

Okrem dobrého pocitu a zvýšenia sebavedomia mal však zápas s Portugalskom aj negatívny dopad. "Určite budú zmeny, zápas s Portugalskom nezobral len fyzické ale aj mentálne sily. Kto je tu, zaslúži si šancu," povedal tréner k možným zmenám v zostave.

Jeho mužstvo poženie na Tehelnom poli vpred zhruba 12-tisíc divákov, výkop je na programe o 20:45 a v priamom prenose ho prinesie RTVS Šport.