Tri body pre Portugalsko. Slováci prehrali so vztýčenými hlavami

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Tri body pre Portugalsko. Slováci prehrali so vztýčenými hlavami

Aktualizované
Kucka v súboji s Ronaldom.
Kucka v súboji s Ronaldom.Profimedia
Slovenskí futbalovi reprezentanti prehrali v kvalifikačnom stretnutí majstrovstiev Európy na domácej pôde s favoritom z Portugalska najtesnejším rozdielom 0:1. V zápase sa prezentovali výborným výkonom a mali niekoľko nádejných šancí. Po stretnutí ich viac ako 21-tisíc divákov na štadióne v Bratislave odmenilo potleskom.

Slovensko - Portugalsko 0:1

Portugalci hrozili od úvodných sekúnd a usadili sa na útočnej polovici. Dalot si výborne zbehol za obranu a prihrávkou našiel vo vápne Vitinhu. Jeho zakončenie však nebolo presné. V prvej desaťminútovke sme videli aj vzdušný súboj Pekaríka s Leãom. Obaja hráči však po krátkom ošetrovaní pokračovali v hre. Následne vysunul Kucka na pravej strane Polievku, ktorý okamžite hľadal vo vápne Haraslína. Prihrávka presná nebola.

Slováci hrali aktívne a súpera zvučného mena sa nezľakli. V 13. minúte dostal Schranz výborný pas za obranu. Cez Diasa sa však nepresadil. Následne vypálil Haraslín, ale jeho pokus bol zblokovaný na rohový kop. Hostí dostala na koňa chyba Denisa Vavra, ktorý stratil loptu v súboji s Ronaldom. Vo veľkej šanci sa ocitol Bruno Fernandes, ale jeho pokus výborne pokryl Dúbravka.  

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Flashscore

Po polhodine hry sa hostitelia dostali do nádejnej príležitosti. Lukáš Haraslín sa výborne presadil až do pokutového územia a po jednom zo súbojov spadol na zem. Pokutový kop sa však nekopal. Ten istý hráč bol pri chuti a dal o sebe vedieť aj štyri minúty pred prestávkou, keď strieľal tesne vedľa brány Portugalska.

Pravidlo nedáš-dostaneš sa potvrdilo v 43. minúte. Bernardo Silva pekne našiel prihrávkou Bruna Fernandesa, ktorý si loptu potiahol na pravú stranu a krásnou krížnou strelou otvoril skóre stretnutia. Slováci tak odchádzali po dobrom prvopolčasovom výkone do šatne s jednogólovým mankom.

Úvod druhého dejstva priniesol aktivitu Portugalska. Cancelo vybojoval loptu a potiahol ju až pred pokutové územie. Nakoniec aj vypálil, ale jeho strele chýbala potrebná presnosť a razancia. V 56. minúte mohlo byť vyrovnané. Kucka výborne prihral Schranzovi, útočník pražskej Slavie tesne minul bránu hostí.

Tabuľka skupiny J.
Tabuľka skupiny J.Flashscore

V 60. minúte sa Ronaldo v šanci dostal do súboja s Martinom Dúbravkom, ktorého nepekne zasiahol kopačkou do hlavy v sklze. Okamžite videl žltú kartu a z tribún sa ozýval masívny piskot. Strážca slovenskej svätyne bol našťastie v poriadku. Najväčšia hviezda hostí zaznamenala o deväť minút neskôr nepresný strelecký pokus.

V 70. minúte mal obrovskú príležitosť Milan Škriniar. Zadák parížskeho Saint-Germain mieril po štandardnej situácii hlavou tesne nad bránu. Slováci sa aj v druhom polčase prezentovali veľmi dobrým výkonom a chceli získať vytúžený bod. V záverečnej desaťminútovke obliehali polovicu súpera a snažili sa hroziť, no výraznejšia šanca neprišla. Gólu sa nedočkali ani po štandardných situáciách. 

Keďže Luxembursko porazilo Island 3:1, v tabuľke sa bodovo dotiahlo na Slovensko (10). V pondelok ho však čaká stretnutie s Portugalskom, zatiaľ čo "sokoli" nastúpia v ten istý deň proti trpaslíkovi z Lichtenštajnska.