Reprezentanti hodnotia duel s Portugalskom: Ideme ďalej

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Reprezentanti hodnotia duel s Portugalskom: Ideme ďalej

Aktualizované
Dúbravka inkasoval jeden gól, ktorý rozhodol o osude stretnutia.
Dúbravka inkasoval jeden gól, ktorý rozhodol o osude stretnutia.Profimedia
Slovenskí futbaloví reprezentanti predviedli v kvalifikačnom súboji s Portugalskom najlepší výkon pod vedením trénera Francesca Calzonu (54) a aj napriek prehre 0:1 môžu stále pomýšľať na postup na majstrovstvá Európy v Nemecku.

Slovensko - Portugalsko 0:1

"Sokoli" ukázali, že sa súpera zvučného mena neboja a od prvých minút mu boli na trávniku vyrovnaným súperom. O osude stretnutia rozhodla 43. minúta. Po nevyužitej šanci Lukáša Haraslína si loptu prebral Bernardo Silva, ktorý prihral Brunovi Fernandesovi a opora Manchestru United prekonala Dúbravku v bráne domácich.

"Dnes sme podali skvelý výkon proti silnému súperovi a favoritovi. Portugalci využili svoje šance a vyhrali, majú neskutočnú kvalitu. My sme príležitosti mali. Bohužiaľ, ja som trafil iba žrď a z následného protiútoku sme inkasovali. Dosť ma to hnevá a mrzí. Za hru, ktorú sme predviedli, sa nemusíme hanbiť. Sme sklamaní z výsledku, ale nie z predvedenej hry," prezradil v pozápasovom rozhovore pre RTVS Haraslín.

Sklamanie neskrýval ani Dúbravka, ktorý patril medzi opory a hviezdny Cristiano Ronaldo si na ňom viackrát vylámal zuby. Po hodine hry ho dokonca nepekne trafil kopačkou do hlavy počas súboja v sklze, slovenský gólman však našťastie pokračoval v hre: "Je to smutný výsledok, pretože sme ukázali dobrú hru, držali sme loptu. Škoda, že sme nevyužili šance a inkasovali gól do šatne. Portugalčania ukázali individuálnu kvalitu v šestnástke," nechal sa počuť.

Na Dúbravku nadviazal aj skúsený Juraj Kucka: "Hrali sme dobre, odvážne. Boli sme vyrovnaným súperom. Nedokázali sme využiť šance a za to pykáme. Snažili sme sa hrať, nebáť sa. Mrzí nás to, ale ideme ďalej. Rozoberieme si to a pripravíme sa na ďalší zápas."

Zápas z pohľadu čísel.
Zápas z pohľadu čísel.Flashscore

Strelec jediného gólu Bruno Fernandes bol pochopiteľne spokojný. Portugalci majú na konte 15 bodov, ani raz neinkasovali a o postup na ME ich môže pripraviť len zázrak "Som šťastný, že sme vyhrali, navyše som dal gól, čo je super pocit. Vedeli sme, že proti Slovensku to bude ťažké. Priblížili sme sa k postupu na ME a to je najdôležitejšie," zhodnotil duel Fernandes.

Tri body pre Portugalsko. Slováci prehrali so vztýčenými hlavami.

Skvelý výkon tešil aj trénera Calzonu, ktorý mužstvo dobre pripravil po taktickej stránke a od začiatku jeho pôsobenia na lavičke Slovenska je vidieť jasný herný progres celého mužstva.

"Chalani odohrali fantastický súboj, som na nich hrdý. Nezaslúžili sme si prehrať. Aj takticky sme hrali výborne. Dostali sme Portugalčanov do ťažkostí, museli veľa behať. Súper v porovnaní s predchádzajúcimi zápasmi zmenil rozostavenie, ale hneď ako sme sa dozvedeli portugalskú zostavu, urobili sme nejaké korekcie," prezradil svoje dojmy zo stretnutia.

Slová chvály adresoval domácim tréner Portugalska Roberto Martínez: "Slováci hrali veľmi dobre, Francesco Calzona urobil kus výbornej práce. Prvých 15 minút sme začali zle, Slováci boli lepší. Ale mali sme víťazný 'spirit' a zvládli sme to. Ale Slovákom chcem zložiť poklonu, potrebujeme takéto ťažké zápasy. Ronaldo nám bude chýbať v ďalšom zápase pre karty, ale to musíme brať ako súčasť futbalového života."