Rozhodnuté do šiestich minút. Zaslúžené dôležité tri body do tabuľky

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Rozhodnuté do šiestich minút. Zaslúžené dôležité tri body do tabuľky

Aktualizované
Slovensko zvládlo domáci súboj a zaslúžene získalo tri body.
Slovensko zvládlo domáci súboj a zaslúžene získalo tri body.TASR
Zverenci Francesca Calzonu (54) privítali na Tehelnom poli v dôležitom kvalifikačnom dueli Lichtenštajnsko. Už prvý vzájomný duel v júni ukázal, že trpaslík nie je dávno trpaslíkom, lenže to v Bratislave neplatilo. Slovensko predviedlo raketový nástup a do šiestej minúty rozhodlo o troch bodoch.

Slovensko - Lichtenštajnsko 3:0

Tréner Calzona urobil oproti stretnutiu s favoritom skupiny J v základnej zostave až päť zmien. Zo stopérskej dvojice vypadol Vavro, ktorý rozhodol júnový duel presným zásahom z konca prvého dejstva. Na pravom kraji dostáva priestor premiérovo od začiatku Tomič. V ofenzíve Haraslínovi pomáhali ďalší hráči vo forme - Bénes, Boženík i Mak. 

Hostia z Lichtenštajnska sa nestihli ani poriadne na Tehelnom poli rozkukať a už vyťahovali loptu zo svojej siete.

Po rýchlej rozohrávke a dlhom nákope vyhral súboj Boženík, ktorý predĺžil loptu za defenzívu, kde si zľava zbehol Hancko a zoči-voči Büchelovi sa nemýlil - 1:0. Dôležitý moment, ktorý nabudil slovenských reprezentantov. 

Štatistika duelu
Štatistika dueluFlashscore

Nabudil ich natoľko, že už o pár sekúnd na to sa v pokutovom území výborne zorientoval Duda. Síce mal pred sebou päť brániacich hráčov, ale všetkých prestrelil a zvýšil na rozdiel dvoch gólov - 2:0.

A mohlo by ešte veselšie. Defenzíva hostí bola otvorená, ba až zaskočená, čo chcel využiť Boženík. Namiesto zakončenia zľava, ale zvolil prihrávku pred bránu, kde Dudu nenašiel. 

V šiestej minúte sa domáce tribúny radovali po tretí raz. Bénes nevypustil loptu, stihol ju tesne pred čiarou. Odcentroval presne na Maka, ktorý mal dostatok času, aby zakončil presne a bolo 3:0.

Na konci ôsmej minúty sa Slováci odhodlali do rýchlej kontry. Boženík ju potiahol, vysunul Haraslína. Najlepší strelec českej Fortuna ligy si zasekol obrancu a zblízka nechal vyniknúť Büchela.

Flashscore známky oboch základných zostáv
Flashscore známky oboch základných zostávFlashscore

Aktivita zverencov Francesca Calzonu pokračovala počas celého prvého dejstva. Loptu mali na svojich kopačkách, ale vo finálnej fáze im chýbala presnosť. Lichtenštajnsko sa k pokutovému územiu Dúbravku vôbec nedostávalo. 

Po zmene strán pokračovalo Slovensko s loptou vo svojej moci, ale už nebolo také aktívne. Po troch rýchlych góloch viac-menej iba kontrolovalo priebeh a nepúšťalo súpera k ničomu. A duel sa tak aj dohral. Slovenskí futbalisti získali dôležitý triumf, vďaka ktorému sa vzďaľujú tretiemu Luxembursku v skupine J na rozdiel troch bodov.