Nemal by som nikomu nič dokazovať. Maguire reaguje na neustálu kritiku a drobnohľad

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemal by som nikomu nič dokazovať. Maguire reaguje na neustálu kritiku a drobnohľad

Maguire dostáva pravidelne priestor iba v pohároch.
Maguire dostáva pravidelne priestor iba v pohároch.Profimedia
Harry Maguire (30) v rozhovore počas reprezentačnej prestávky dal jasne najavo, ako vníma neutíchajúcu kritiku, ktorá pretrváva aj napriek jeho forme v národnom drese.

Kapitán Manchestru United má isté miesto v jedenástke reprezentačného manažéra Garetha Southgatea, kde podáva stabilné výkony. Napriek neúspechu na MS v Katare Angličania vstúpili do kvalifikácie o EURO 2024 triumfami nad najväčšími súpermi v skupine. Vyhrali v Taliansku 2:1 a doma nad Ukrajinou 2:0, čím si vytvorili výbornú východiskovú pozíciu.

"Riadim sa heslom: "Ak turnaj nevyhráme, je to neúspech." Bol som súčasťou troch veľkých šampionátov a k úspechu som mal veľmi blízko. Majstrovstvá rozhodujú najmenšie detaily. Na záverečnom podujatí sme hrali naozaj dobre, ale vypadli sme s kvalitným tímom Francúzska," vrátil sa Maguire na koniec roka 2022 a zároveň poslal pozdrav kritikom.

"Mám takmer 30 rokov, ale na tejto úrovni by som už nemal nikomu nič dokazovať. Odohral som viac ako 50 štartov v reprezentácii a som najlepšie skórujúcim obrancom Anglicka. Za Manchester United som nastúpil takmer 200-krát, tri roky som kapitánom klubu. Rovnako ale chápem, že keď ste kapitánom Manchestru United, ste pod najväčším drobnohľadom," cituje Maguirea portál The Athletic. Bývalý hráč Leicestru či Hullu City odohral v prebiehajúcej sezóne Premier League iba 11 stretnutí.