Foster sa vracia z futbalového dôchodku, chytať bude za ambiciózny Wrexham

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Foster sa vracia z futbalového dôchodku, chytať bude za ambiciózny Wrexham

Foster a Wrexham je spojenie, na ktoré sa fanúšik anglického futbalu musí tešiť.
Foster a Wrexham je spojenie, na ktoré sa fanúšik anglického futbalu musí tešiť.Profimedia
Anglický brankár Ben Foster (39) sa dohodol na krátkodobom kontrakte do konca aktuálnej sezóny 2022/23 s piatoligovým klubom AFC Wrexham.

Skúsený gólman pôvodne v septembri ukončil hráčsku kariéru napriek tomu, že o neho mal záujem Newcastle, kde mu bola ponúknutá pozícia brankárskej trojky. Na seniorskej úrovni nastupoval 22 rokov, pričom sa z materského klubu Racing Club Warwick pôsobiacom v amatérskych súťažiach dostal v roku 2005 až do Manchestru United.

Foster zaň odchytal dvanásť ligových a niekoľko pohárových stretnutí. Absolvoval mnohé hosťovania. Na záver kariéry bol jednotkou WBA i Watfordu. Celkovo osemkrát nastúpil za národný tím Anglicka. Vo Wrexhame už pôsobil v roku 2007.

Tento klub vlastní slávny americký herec Ryan Reynolds a má našliapnuté z piatej najvyššej súťaže do League Two, čo je štvrtá liga a zároveň najnižšia profesionálna súťaž krajiny. Takisto ide o tretí najstarší klub na svete, ktorý sa v aktuálnom ročníku dostal ako prvý piatoligista do šestnásťfinále FA Cupu, kde ho vyradil Sheffield United.

Foster má aj vlastný podcast s názvom "The cycling GK". Názov vznikol podľa jeho vášne pre futbal a cyklistiku. Pravidelne diskutuje s hosťami o rôznych témach a ešte keď chytal za Watford, tak si do bránky na každý zápas pripevnil malú kameru, z ktorej neskôr robil zaujímavé záznamy.