Manchester United víťazom Ligového pohára, medaila aj pre Dúbravku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Manchester United víťazom Ligového pohára, medaila aj pre Dúbravku
Oslava Manchestru po góle Marcusa Rashforda.
Oslava Manchestru po góle Marcusa Rashforda. Profimedia
Futbalisti Manchestru United zvíťazili vo finále Ligového pohára nad Newcastlom United 2:0, čím si pre seba uchmatli prvú sezónnu trofej v rámci Anglicka.

Manchester United - Newcastle United 2:0 (2:0)

Góly: 33. Casemiro, 39. Rashford

Úvodné minúty sa niesli v znamení oťukávania a veľkého stresu z finále. Hralo sa zo strany na stranu, už v deviatej minúte videl žltú kartu Dalot, ktorému motal hlavu Saint-Maximin. Prvá šanca prišla z kopačky Weghorsta, zvnútra šestnástky ale nezamieril presne. Pred polhodinou hry sa hlavami stretli Martínez a Schär, nasledovalo dlhšie ošetrenie. Po pauze malo Newcastle možnosť ísť do vedenia. Longstaffov nákop prešiel celým pokutovým územím až k Saint-Maximanovi, ktorý sa zbavil Dalota kľučkou, ale ranu z uhla vychytal de Gea.

Nedáš-dostaneš platilo dokonale. Manchester získal štandardku zľava, Shaw poslal presný center na hlavu Casemira, ktorý zakončením k ľavej žrdi prekonal Kariusa. O šesť minút neskôr bolo 2:0. Po práci v strede poľa si Rashford narazil s Weghorstom, dostal sa do šestnástky a vystrelil... Síce iba po zemi, ale Botman loptu tečoval tak smolne, že vyletela vysoko do vzduchu a na to už gólman nestačil. Trefa bola pôvodne zapísaná ako vlastná, až štyri hodiny po zápase bola priradená Rashfordovi. V nadstavenom čase predviedol Karius fantastický zákrok, keď zneškodnil Weghorstov pokus z 20 metrov. 

Po zmene strán "Straky" prepli na vyšší rýchlostný stupeň, oveľa viac držali loptu. Dopomohlo k tomu aj striedanie Isaka za Longstaffa. Napriek výraznému tlaku sa hosťom nedarilo prejsť cez stopérsku dvojicu Martínez - Varane, za polhodinu druhého dejstva zaknihovali len tri pokusy - všetky zablokované súperom. Pre "Red Devils" sa otvárali kontry, ale Fernandes s Rashfordom jednu v 79. minúte nevyužili. Po odchode Bruna Guimarãesa sa vytratila kreativita z kopačiek zverencov Eddieho Howea. Z tridsiatich metrov skúsil ešte šťastie Murphy, rana skončila vedľa ľavej žrde. Keď nezapadla do brány ani hlavička Joelingtona a Bruno Fernandes odmietol z protiútoku poistku na 3:0, červená časť Wembley mohla začať oslavovať.

Manchester United triumfoval vo finále Ligového pohára známeho pod názvom EFL Cup nad Newcastlom United 2:0. "Červení diabli" získali svoj šiesty primát v tejto súťaži, čím sa osamostatnili od Chelsea a Aston Villy. Viac majú na konte len Liverpool (9) a Manchester City (8). Pre klub z Old Trafford to je zároveň prvá trofej od sezóny 2016/2017.

Kuriózna situácia nastala z pohľadu Martina Dúbravku. Slovenský reprezentačný brankár odchytal za Manchester United v Ligovom pohári dva duely na hosťovaní z Newcastlu, ale vo finále pre pravidlá nemohol za svoj kmeňový tím nastúpiť. Napriek tomu mu prináleží medaila pre víťaza.