Ďalšia jazda Arsenalu a Trossarda, ten Hag sa zastal Casemira. Newcastle späť v boji o TOP 4

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšia jazda Arsenalu a Trossarda, ten Hag sa zastal Casemira. Newcastle späť v boji o TOP 4
Trossard sa ukazuje ako posila, ktorá môže byť kľúčová v boji o titul.
Trossard sa ukazuje ako posila, ktorá môže byť kľúčová v boji o titul. Profimedia
Futbalisti Arsenalu urobili ďalší krok na ceste za prvým titulom anglického majstra od roku 2004. V londýnskom derby zvíťazili na pôde Fulhamu 3:0 a na čele tabuľky Premier League si udržali päťbodový náskok pred Manchestrom City. Manchester United doma iba remizoval so zachraňujúcim sa Southamptonom 0:0. Druhé víťazstvo v tomto roku slávil Newcastle United, ktorý zdolal Wolverhampton Wanderers 2:1.

Arsenal rozhodol o triumfe na Craven Cottage už v prvom polčase, keď sa presadili Gabriel Magalhaes, Gabriel Martinelli a Martin Ödegaard. Všetky tri góly pripravil Belgičan Leandro Trossard. Piate ligové víťazstvo "kanonierov" za sebou si na tribúne nenechal ujsť ani Mick Jagger, spevák Rolling Stones.

Prehľad zápasu Fulham - Arsenal 0:3

"Som veľmi spokojný, že sme opäť uspeli na pôde súpera a udržali sme si čisté konto. Vsietili sme tri krásne góly. Teší ma, že sa do streleckej listiny zapísali traja rôzni hráči. Leandro mal prsty vo všetkých góloch a sám mohol skórovať, podal výborný výkon," uviedol pre akreditované médiá tréner Arsenalu Mikel Arteta. Slovenský brankár v službách Fulhamu Marek Rodák sledoval zápas z lavičky náhradníkov.

Trossard bol na ihrisku doslova všade.
Trossard bol na ihrisku doslova všade.StatsPerform/Profimedia

Manchester United natiahol domácu sériu bez prehry na 22 zápasov, no po bezgólovej remíze so Southamptonom zavládlo v tábore "červených diablov" sklamanie. Tréner Erik ten Hag hromžil na rozhodcov, ktorí v 34. minúte vylúčili Casemira.

Prehľad zápasu Manchester United - Southampton 0:0

Brazílsky stredopoliar dostal najprv žltú kartu, no po zásahu VAR musel ísť napokon predčasne do kabín. Pre Casemira ide o druhé vylúčenie po príchode na Old Trafford. Po dueli s Crystal Palace dostal štvorzápasový dištanc.

"Casemiro odohral pred príchodom do Manchestru na európskych trávnikoch vyše 500 zápasov a nikdy nedostal červenú kartu. Teraz ich má v Premier League na konte už dve. Určite sa cez to prenesie, no podstatné je, že rozhodca vylúčením ovplyvnil zápas," zlostil sa holandský kouč. Jeho tím je v tabuľke tretí o dva body pred Tottenhamom Hotspur, ktorý odohral o zápas viac.

Od druhého polčasu mal prevahu v zápase Southampton.
Od druhého polčasu mal prevahu v zápase Southampton.StatsPerform

Newcastle v bráne bez Martina Dúbravku ukončil šesťzápasovú sériu bez víťazstva vo všetkých súťažiach vďaka gólu striedajúceho paraguajského krídelníka Miguela Almiróna zo 79. minúty.

Prehľad zápasu Newcastle - Wolves 2:1

"Straky" stále živia šancu na miestenku v Lige majstrov. V tabuľke sú na piatom mieste so štvorbodovým mankom na Tottenham, no majú dva duely k dobru. "Mužstvo ukázalo charakter. Bol som presvedčený o tom, že Miggy Almiron prinesie do našej hry nový impulz. V tejto sezóne už strelil veľa dôležitých gólov," zdôraznil tréner Newcastlu Eddie Howe.