Nemecko zapracováva nováčikov a je pripravené ukázať inú tvár, hovorí útočník Füllkrug

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Nemecko zapracováva nováčikov a je pripravené ukázať inú tvár, hovorí útočník Füllkrug

Niclas Füllkrug bol jedným z pozitívnych zjavov na uplynulom svetovom šampionáte v Katare.
Niclas Füllkrug bol jedným z pozitívnych zjavov na uplynulom svetovom šampionáte v Katare.Profimedia
"Die Mannschaft" v posledných dňoch pracuje na zapracovaní nováčikov do národného tímu, keďže sa snaží o nový začiatok pred domácim EURO 2024, povedal v stredu útočník Niclas Füllkrug (30).

Nemci v sobotu hostia Peru a potom 28. marca nastúpia v rámci medzinárodných priateľských zápasov proti Belgicku. V decembri utrpeli v Katare druhé vyradenie v skupinovej fáze majstrovstiev sveta za sebou. V tomto roku túžia položiť základy pre úspešný domáci turnaj, ktorý je naplánovaný budúce leto.

Tréner Hansi Flick povolal päť nováčikov: Kevina Schadeho (21) z Brentfordu, Joshu Vagnomana (22) z VfB Stuttgart, Mergima Berishu (24) z Augsburgu, Felixa Nmecha (22) z VfL Wolfsburg a Mariusa Wolfa (27) z Borussie Dortmund, pričom sa rozhodol vynechať veterána Thomasa Müllera (33).

"Sme vo fáze, keď sa musíme rozvíjať ako tím a ja chcem byť jeho súčasťou," povedal Füllkrug, ktorý debutoval v novembri 2022, niekoľko dní pred majstrovstvami sveta v Katare. "Na prvých tréningoch išlo o to, aby sme zapracovali nových hráčov a osviežili našu filozofiu," nadviazal.

"Tréneri veci dobre zanalyzovali. Ukázali, kde sme sa na šampionáte dopustili chýb. Veľa vecí sme prediskutovali a dúfam, že ich ukážeme v nasledujúcich dvoch zápasoch," dodal.

Nemecko, štvornásobný majster sveta a trojnásobný majster Európy, na ostatných troch najväčších podujatiach nepredviedlo ideálnu formu. Dvakrát vypadli v skupine, raz skončili na Anglicku v osemfinále.

Ako hostitelia budúcoročného turnaja sa kvalifikovať nemusia, ale počas nasledujúcich 15 mesiacov chcú pripraviť tím, ktorý sa opäť môže stať konkurencieschopným na medzinárodnej scéne, počnúc priateľskými duelmi.

"Relatívne rýchlo musíme nájsť našu hernú tvár. Poskladať ideálnu základnú jedenástku. Ide o akýsi balans v každom aspekte. Je potrebné, aby sme ho našli. Som presvedčený, že sa nám to podarí. Chcem začať pozitívne, víťazstvom," uzavrel Niclas Füllkrug.