Poľsko je po sérii zlých výsledkov bez trénera, Santos odtrénoval len šesť zápasov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Poľsko je po sérii zlých výsledkov bez trénera, Santos odtrénoval len šesť zápasov

Aktualizované
Fernando Santos vydržal na lavičke Poľska 232 dní.
Fernando Santos vydržal na lavičke Poľska 232 dní.PAP
Poľskí futbalisti zatiaľ nevyhrali ani jeden z troch kvalifikačných zápasov EURO 2024 - po úvodnej prehre v Česku (1:3) padli aj v Moldavsku (2:3) a naposledy v Albánsku (0:2). Práve nepresvedčivé výkony "vonku" stáli prácu trénera Fernanda Santosa (68). Kouč, ktorý doviedol rodné Portugalsko k zlatu na ME 2016, ukončil svoju zahraničnú misiu po 232 dňoch.

Informáciu ako prvý priniesol poľský spravodajský server Onet a neskôr ju agentúre PAP potvrdil tamojší futbalový zväz (PZPN). Ten už pracuje na oficiálnom vyhlásení, v ktorom oficiálne oznámi Portugalcov odchod.

Santos prevzal Poľsko 24. januára tohto roku a na lavičke nahradil Czeslawa Michniewicza. Prvý zápas pod vedením portugalského stratéga sa hral v Prahe, kde "bielo-červení" padli vďaka raketovému nástupu českého tímu - zverenci Jaroslava Šilhavého viedli už po troch minútach 2:0.

Poliakom sa v skupine vôbec nedarí.
Poliakom sa v skupine vôbec nedarí.Flashscore

Poliaci vyhrali ďalšie dva zápasy, keď doma zdolali Albánsko 1:0 a v júni rovnakým výsledkom aj Nemecko. Nasledovali prehry v Moldavsku a Albánsku, medzi ktoré sa zmestil povinný úspech 2:0 nad Faerskými ostrovmi.

V októbri odohrá Poľsko zápas vonku proti Faerským ostrovom, potom privíta Moldavsko a kvalifikáciu zakončí v novembri doma proti Česku. Aj keď v tabuľke E neskončí na prvom alebo druhom mieste, stále môže mať pred sebou záverečný turnaj v Nemecku. Vďaka pomerne úspešnému účinkovaniu v Lige národov by ho nemala minúť baráž o postup.