Portugalsko vyhralo aj desiaty zápas, štvorgólový Lukaku. Srbsko postúpilo na EURO

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Portugalsko vyhralo aj desiaty zápas, štvorgólový Lukaku. Srbsko postúpilo na EURO

Aktualizované
Srbská radosť po postupe na ME.
Srbská radosť po postupe na ME.Profimedia
10. kolo kvalifikácie na európsky šampionát do Nemecka si v nedeľu pripravilo porciu deviatich stretnutí. Svoju suverenitu potvrdili Maďari, postup na záverečný turnaj oslavujú hráči Srbska. Opäť triumfoval výber Portugalska.

Skupina G

Maďarsko - Čierna Hora 3:1

Maďarsko si výhrou zaistilo prvé miesto v skupine a možnú lepšiu pozíciu pri losovaní záverečného turnaja. Hostia síce išli po polhodine hry do vedenia, dvomi zlepenými gólmi v druhom dejstve však zápas otočil stredopoliar Liverpoolu Dominik Szoboszlai, čím uhájil stopercentnú domácu bilanciu svojho tímu v kvalifikácii. Čiernohorci prišli po prehre o priamy postup a ostali tretí.

Srbsko - Bulharsko 2:2

Domáci zvládli kľúčový duel a po remíze s beznádejne posledným Bulharskom sa môžu tešiť na atmosféru európskeho šampionátu. Srbi potvrdzovali úlohu favorita od úvodu, svojho súpera zamkli na jeho polovici a vďaka presnej dorážke Miloša Veljkoviča otvorili skóre. Hostia však po zmene strán vývoj zápasu nečakane otočili, krátko pred koncom sa ale presadil Srdjan Babič a v Srbsku mohli vypuknúť veľké oslavy.

Tabuľka skupiny G.
Tabuľka skupiny G.Flashscore

Skupina F

Belgicko - Azerbajdžan 5:0

Belgický útočník Romelu Lukaku strelil štyri góly, ktorými zvýšil svoj náskok na čele najlepších strelcov kvalifikácie ME 2024. Po záverečnom zápase Belgicka mal so 14 presnými zásahmi štvorgólový náskok na druhého v poradí Cristiana Ronalda z Portugalska, ktorého čakal večer zápas proti Islandu. Lukaku strelil všetky štyri góly už v prvom polčase. S "tromi korunkami" sa rozlúčil tréner Janne Andersson a stredopoliar Albin Ekdal.

Švédsko - Estónsko 2:0

Švédi sa rozlúčili s neúspešnou kvalifikáciou víťazne. Estónci zakončili skupinu bez výhry na piatom mieste, teoretickú šancu na postup však stále majú. Ak vo svojich posledných zápasoch nezlyhajú Česi ani Taliani, Estónsko sa stretne o miestenku do Nemecka s neúspešnými kvalifikantmi zo skupiny A Ligy národov.

Skupina J

Bosna a Hercegovina - Slovensko 1:2

Zo zápasu Slovenska prinášame samostatný článok.

Lichtenštajnsko - Luxembursko 0:1

Luxembursko končí nakoniec neúspešnú, ale určite veľmi peknú kvalifikáciu na treťom mieste v tabuľke a rozlúčilo sa výhrou. Napriek tomu, že už od piatej minúty hralo bez vylúčeného Sinaniho, tak porazilo Lichtenštajnsko. To nebodovalo ani raz a počas desiatich duelov nazbieralo negatívne skóre 1:28. O jediný gól sa postaral Rodrigues, ktorému táto reprezentačná prestávka vyšla, nakoľko dvakrát skóroval do siete Bosny.

Portugalsko - Island 2:0

Portugalsko to dokázalo a vyhralo aj posledný desiaty zápas, takže na čele tabuľky má plný počet 30 bodov, ako aj skvelé skóre 36:2. Stopercentnú bilanciu už môže mať iba Francúzsko, ktoré sa v utorok predstaví na pôde Grécka. Do listiny strelcov sa zapísali Fernandes a Horta. Portugalci strelili priemerne takmer štyri góly na jeden duel.

Konečná tabuľka skupiny J.
Konečná tabuľka skupiny J.Flashscore

Skupina A

Škótsko - Nórsko 3:3

Ani jednému z tímov už o nič nešlo, keďže v tejto skupine je už dlhšie jasné, že na EURO postúpili Škótsko a Španielsko. Nóri nastúpili bez Haalanda či Odegaarda. Nakoniec z toho bola veľmi zaujímavá šesťgolová prestrelka. Už siedmy gól vo všetkých súťažiach od štartu sezóny strelil domáci záložník McGinn, pričom jeho sezónne maximum bolo doposiaľ na čísle štyri.

Španielsko - Gruzínsko 3:1

Španieli sa s kvalifikáciou rozlúčili pred vlastnými fanúšikmi vo Valladolide, kde porazili Gruzínsko a s 21 bodmi vyhrali svoju skupinu. Obranca Le Normand strelil prvý gól za národný tím. Na strane hostí sa o jediný presný zásah postaral hviezdny Kvaracchelija, prihrával mu na Slovensku známy Čakvetadze. Celý duel s kapitánskou páskou odohrala opora Slovana Guram Kašia.

Konečná tabuľka skupiny A.
Konečná tabuľka skupiny A.Flashscore