EURO 2024: Španieli nominovali aj mladíkov Yamala a Cubarsího

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Predbežná nominácia Španielov na EURO aj s tínedžermi, nájdeme v nej dvojicu debutantov

Yamal by sa mohol pozrieť na svoje prvé EURO.
Yamal by sa mohol pozrieť na svoje prvé EURO.Profimedia
Do predbežnej nominácie španielskej futbalovej reprezentácie na ME v Nemecku sa dostali aj tínedžeri Lamine Yamal (16) a Pau Cubarsí (17) z FC Barcelona. Hlavný tréner Luis de la Fuente (62) zaradil do 29-členného kádra aj debutantov Fermína Lópeza (21) z katalánskeho veľkoklubu a Ayozeho Péreza (30) pôsobiaceho v Betise.

Do nominácie sa nedostali stredopoliari Marco Asensio s Pablom Sarabiom či útočník Gerard Moreno. Španielsky kouč bude musieť do 7. júna vyradiť trojicu hráčov. Širšiu súpisku vytvoril z dôvodu, že obrancov Daniho Carvajala s Nachom Fernándezom a útočníka Joselua čaká v drese Realu Madrid finále Ligy majstrov proti Borussii Dortmund (1. júna). 

"Je to záruka proti akémukoľvek výpadku, ktorý by sa mohol udiať vo finále LM alebo na tréningu a mohol by vyvolať problém," uviedol de la Fuente, ktorého mužstvo pred záverečným turnajom odohrá prípravné stretnutia s Andorrou (5. júna) a Severným Írskom (8. júna).

Španielsko triumfovalo na európskom šampionáte v rokoch 1964, 2008 a 2012. La Furia Roja sa stretne v B-skupine s Talianskom, Chorvátskom a Albánskom.

Širšia nominácia Španielska pred ME v Nemecku:

Brankári: Unai Simón (Athletic Bilbao), Alex Remiro (Real Sociedad), David Raya (FC Arsenal)

Obrancovia: Dani Carvajal (Real Madrid), Jesus Navas (Sevilla), Pau Cubarsí (FC Barcelona), Robin Le Normand (Real Sociedad), Dani Vivian (Athletic Bilbao), Nacho Fernández (Real Madrid), Aymeric Laporte (Al Nassr/S. Arábia), Alex Grimaldo (Bayer Leverkusen), Marc Cucurella (FC Chelsea)

Stredopoliari: Rodri (Manchester City), Martin Zubimendi, Mikel Merino (obaja Real Sociedad), Marcos Llorente (Atletico Madrid), Fabián Ruiz (Paris Saint-Germain), Pedri, Fermín López (obaja FC Barcelona), Alex Baena (FC Villarreal), Aleix García (FC Girona)

Utočníci: Álvaro Morata (Atletico Madrid), Joselu (Real Madrid), Nico Williams (Athletic Bilbao), Dani Olmo (RB Lipsko), Lamine Yamal, Ferran Torres (obaja FC Barcelona), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Ayoze Pérez (Real Betis)