Najlepší strelec ukončí reprezentačnú kariéru. Giroud chce uvoľniť miesto mladším hráčom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Najlepší strelec ukončí reprezentačnú kariéru. Giroud chce uvoľniť miesto mladším hráčom

Tohtoročné EURO bude posledným turnajom Oliviera Girouda.
Tohtoročné EURO bude posledným turnajom Oliviera Girouda.AFP
Francúzsky futbalista Olivier Giroud (27) plánuje po tohtoročných majstrovstvách Európy odísť z národného tímu. Útočník, ktorý po troch sezónach v AC Miláno zamieri do zámorskej MLS, to povedal v rozhovore pre denník L'Équipe.

"Ak mám byť úprimný, toto bude môj posledný turnaj s Les Bleus. Samozrejme, že mi to bude strašne chýbať," povedal Giroud."Musím uvoľniť miesto mladším. Musíte si tiež dávať pozor, aby ste sa nepretrhli. Potrebujete nájsť správnu rovnováhu," dodal.

Najlepší strelec francúzskej reprezentácie má na konte zatiaľ 131 reprezentačných štartov. Strelil 57 gólov a počas majstrovstiev sveta v Katare pred dvoma rokmi v historickej tabuľke predstihol Thierryho Henryho.

"Vždy som si myslel, že skončím, keď si to moje telo bude žiadať.Teraz si myslím, že mám pred sebou ešte dobré dva roky, ale čo sa týka francúzskej reprezentácie, myslím si, že to bude koniec," povedal Giroud. Ten bol jedným z kľúčových hráčov tímu, ktorý v roku 2018 získal titul majstra sveta.

Giroud chce ukončiť svoju klubovú kariéru v MLS. Do Los Angeles FC mieri z milánskeho AC, s ktorým v roku 2022 získal titul a kde mu v lete končí zmluva. V minulosti hrával aj za Arsenal a Chelsea. Ako člen The BLues pred tromi rokmi vyhral Ligu majstrov.

Teraz by rád nadviazal na posledné zlato Francúzska na európskom šampionáte v roku 2000. Nemá však žiadne konkrétne ciele. "Ak vyhráme, môžem povedať, že som vyhral všetko okrem Premier League, ktorú je veľmi ťažké vyhrať," povedal.

"Počúvam však aj veľa narážok na hranicu 60 gólov v národnom tíme. Sledujem to, ale nie je to posadnutosť," dodal. Francúzsko sa v skupinovej fáze európskeho šampionátu stretne s Rakúskom, Holandskom a Poľskom.