Giroud po sezóne opustí Európu. Od leta bude pôsobiť v lige s Ravasom či Rusnákom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Giroud po sezóne opustí Európu. Od leta bude pôsobiť v lige s Ravasom či Rusnákom
Girouda čaká v drese AC Miláno posledná časť aktuálnej sezóny a s klubom sa po troch rokoch rozlúči.
Girouda čaká v drese AC Miláno posledná časť aktuálnej sezóny a s klubom sa po troch rokoch rozlúči.Profimedia
Francúzsky futbalista Olivier Giroud (37) podpísal 18-mesačnú zmluvu s americkým klubom Los Angeles FC. Podľa informácií agentúry AFP by mal začať svoje pôsobenie v zámorskej MLS v auguste. Do konca prebiehajúcej sezóny má platný kontrakt s AC Miláno.

Na sklonku kariéry je Giroud s 57 gólmi v 131 zápasoch najlepší strelec v histórii francúzskej reprezentácie. V roku 2018 získal v národných farbách titul majstra sveta. Jeho zmluva s Los Angeles platí od 1. augusta. V tíme sa stretne s krajanom a bývalým reprezentačným brankárom Hugom Llorisom. Niekdajší francúzsky kapitán išiel do zámoria v decembri z Tottenhamu, reprezentačnú kariéru ukončil po neúspešnom finále s Argentínou na MS 2022 v Katare.

Giroud začal svoju kariéru v Grenoble, zviditeľnil sa v roku 2012, keď získal s Montpellierom titul v Ligue 1. Neskôr pôsobil v Arsenale i Chelsea, s ktorou v sezóne 2020/21 triumfoval v Lige majstrov. O rok neskôr vybojoval taliansky ligový titul s AC. Jeho odchod do USA znamená, že sa s určitosťou nezúčastní olympiády v Paríži vo výbere mužstva Thierryho Henryho. 

V lige si proti nemu zahrá aj viacero slovenských futbalistov. Medzi tromi žrďami pôsobí v New England Revolution Henrich Ravas. Za Seattle Sounders hrá krídelník Albert Rusnák. Od februára háji farby Houstonu Dynamo stredopoliar Ján Greguš.