Najlepší strelec sa nikam nechystá. Kapitán Martínez chce novú zmluvu, na stole má päťročnú

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Najlepší strelec sa nikam nechystá. Kapitán Martínez chce novú zmluvu, na stole má päťročnú
Lautaro Martínez nemá v streleckých štatistikách v aktuálnom ročníku konkurenciu. Nastrieľal 23 zásahov.
Lautaro Martínez nemá v streleckých štatistikách v aktuálnom ročníku konkurenciu. Nastrieľal 23 zásahov.Reuters
Útočník Interu Miláno Lautaro Martínez (26) prezradil, že spečatenie 20. klubového Scudetta ho dojalo k slzám. Nerazzurri sa mohli radovať v pondelok večer po tom, čo v milánskom derby uspeli výsledkom 2:1.

AC Miláno - Inter 1:2

Francesco Acerbi a Marcus Thuram skórovali každý v inom polčase, zabezpečili Interu dvadsiaty majstrovský zárez v talianskej Serii A a zároveň aj šieste víťazstvo v rade proti mestskému rivalovi. V jeho farbách sa desať minút pred koncom presadil iba Fikayo Tomori.

Napriek tomu, že neskóroval, pútal pozornosť. Lautaro Martínez, s 23 gólmi najlepší strelec najvyššej súťaže, oslávil svoje prvé Scudetto v pozícii kapitána Interu. S klubom sa radoval aj v roku 2021.

"Som dojatý, chce sa mi plakať. Tvrdo sme pracovali, toľko sme trpeli... Zaslúžime si túto radosť. Venujem ju svojej rodine v Argentíne, deťom, spoluhráčom a všetkým fanúšikom," prezradil v emóciách krátko po záverečnom hvizde pre DAZN líder tímu Simoneho Inzaghiho.

"Povedal som chlapcom, že sme sa ocitli v situácii, aká tu ešte nebola. Musíme využiť túto príležitosť a vyhrať na štadióne Rossoneri."

Argentínsky reprezentant uviedol, že chce zostať v Interi, hoci ešte neukončil rokovania o predĺžení jeho súčasnej zmluvy, ktorá vyprší v júni 2026. "Dúfam, že to dotiahneme. Musíme sa s klubom dohodnúť," nadviazal 26-ročný kanonier.

Generálny riaditeľ Interu Giuseppe Marotta pre Sky Italia prezradil, že s útočníkom rokujú o novej päťročnej zmluve. "S predĺžením nebudú žiadne problémy, je tam absolútna lojalita po zisku siedmej trofeje s Interom," dodal.