Tri body od titulu. Inter ním podľa Inzaghiho v derby posadnutý nie je

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Tri body od titulu. Inter ním podľa Inzaghiho v derby posadnutý nie je
Simone Inzaghi odvracia pozornosť od spečatenia titulu.
Simone Inzaghi odvracia pozornosť od spečatenia titulu.Profimedia
Manažér Interu Simone Inzaghi (48) uviedol, že jeho tím je pripravený na pondelkové emotívne derby proti AC Miláno. Cieľom však nie je zisk titulu Serie A tým, že porazia svojho mestského rivala.

AC Miláno - Inter (pondelok, 20:45)

Vedúci Inter má šesť zápasov pred koncom ročníka pred druhým Milánom náskok 14 bodov a víťazstvo na San Sire by mu zabezpečilo dvadsiate Scudetto.

"Máme za sebou nádhernú jazdu. Pondelok môže byť pre nás všetkých veľmi dôležitý, ale neprežívame ho ako posadnutosť," zdôraznil Inzaghi novinárom. "Mali sme dominantnú sezónu, teraz sa postupne končí, no vieme, čo sme dokázali."

Vzájomné merania síl.
Vzájomné merania síl.Flashscore

História je na strane Interu, keďže vyhral posledných päť vzájomných stretnutí s AC pod vedením Stefana Pioliho, vrátane semifinálového dvojzápasu Ligy majstrov v minulej sezóne. "Derby je vždy derby, takže sú tu vynikajúce emócie," pokračoval Inzaghi.

"V stávke je veľmi veľa, ale dobre vieme, že sme vyhrali posledných päť derby. Urobili nám nielen radosť, no umožnili tiež dostať sa do finále Ligy majstrov. V pondelok nič z tohto neplatí. Víťazstvá a trofeje vo futbale majú veľkú váhu. Som šťastný, čo sa nám podarilo vytvoriť, s tímom, klubom i fanúšikmi."

Inzaghi odmietol komentovať tlak na Pioliho po nedávnych nevýrazných výsledkoch Milána vrátane vypadnutia vo štvrťfinále Európskej ligy proti AS Rím

"Jediné, čo môžem povedať, že je to pre mňa skvelý tréner a vynikajúci človek. V Miláne prešiel výbornou cestou. Aká by mohla byť jeho budúcnosť, to neviem. Od utorka mu želám všetko najlepšie," uzavrel pred mestským derby Simone Inzaghi.