Lazio spasil Luis Alberto. Juventus nepotvrdil rolu favorita, inkasoval dva góly z penált

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Lazio spasil Luis Alberto. Juventus nepotvrdil rolu favorita, inkasoval dva góly z penált
Vlahovič opäť rozvlnil sieť.
Vlahovič opäť rozvlnil sieť.Profimedia
33. kolo talianskej Serie A ponúklo v piatok dva zápasy. Tri body má rímske Lazio, sklamanie zavládlo po remíze s Cagliari v tábore Juventusu.

Janov - Lazio 0:1

Hostia si štvrtou výhrou z posledných piatich ligových duelov urobili lepšiu pozíciu pre kvalifikovanie sa do európskych pohárov v budúcej sezóne. V prvom dejstve však boli nebezpečnejším tímom domáci, ktorí ale žiadnu z nádejných akcií nedotiahli do konca. Po zmene strán už dominoval favorit z Ríma, čo vyústilo do gólu Luisa Alberta. Španielsky stredopoliar minulý týždeň oznámil, že napriek zmluve do roku 2027 nemá záujem v klube po konci sezóny pokračovať. Išlo o jeho piaty gól v sezóne, všetky zaznamenal na ihriskách súperov.

Cagliari - Juventus 2:2

V Taliansku silnejú špekulácie o tom, že Juventus by mal po konci sezóny prebrať Thiago Motta z Bologne. Cieľom starej dámy je kvalifikácia do budúcoročnej edície Ligy majstrov, v jarnej časti sezóny vypadla z boja o titul a postihla ju značná kríza.

Dobre sa nevyvíjal ani duel s Cagliari, pretože domáci outsider v priebehu šiestich minút prvého dejstva dvakrát skóroval z bieleho bodu. Juventus inkasoval v prvom polčase dva góly z pokutových kopov v lige prvýkrát za 20 rokov.

Po zmene strán tak odštartovala naháňačka za bodovým ziskom. Bianconeri k nemu nasmeroval po hodine hry zo štandardnej situácie Dušan Vlahovič. Srbský kanonier strelil v posledných dvoch sezónach Serie A štyri góly z priamych kopov, čo je viac ako ktorýkoľvek iný hráč v piatich najlepších európskych ligách v tomto období. V práve prebiehajúcej kampani má na konte 16 gólov a ide o druhého najlepšieho strelca súťaže.

Tri minúty pred koncom riadneho hracieho času vybojoval bod pre Juventus smoliar Alberto Dossena, ktorý si v snahe odvrátiť strieľaný center zrazil loptu do vlastnej brány. Adam Obert v drese Cagliari presedel zápas na lavičke náhradníkov.