Juventus prehral súd, Ronaldovi by mal zaplatiť takmer 10 miliónov eur

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Juventus prehral súd, Ronaldovi by mal zaplatiť takmer 10 miliónov eur
Cristiano Ronaldo by mal dostať od Juventusu späť finančný rozdiel, o ktorý prišiel počas počas pandémie koronavírusu pri znížení platu.
Cristiano Ronaldo by mal dostať od Juventusu späť finančný rozdiel, o ktorý prišiel počas počas pandémie koronavírusu pri znížení platu.AFP
Arbitrážny súd nariadil Juventusu zaplatiť približne 9,77 milióna eur z dlžnej mzdy bývalej hviezde Cristianovi Ronaldovi (39). Taliansky futbalový tím v tlačovom vyhlásení uviedol, že verdikt súdu preskúma.

Ronaldo, ktorý momentálne hrá za klub Al-Nassr v Saudskej Arábii, predtým uviedol, že Juventus mu dlhuje približne 19,5 milióna eur za nevyplatené mzdy v súvislosti s dohodnutým znížením platu počas celosvetovej pandémie koronavírusu.

Portugalčan prestúpil do Juventusu v lete 2018 z Realu Madrid. S Bianconeri získal Ronaldo päť trofejí vrátane dvoch talianskych ligových titulov. Turínsky klub opustil o tri roky neskôr, keď sa vrátil do Manchestru United

Juventus kontaktovala agentúra AFP so žiadosťou o vyjadrenie. Vedenie aktuálne tretieho celku Serie A sa odmietlo vyjadriť s dodatkom, že čoskoro vydá oficiálne stanovisko.

Podľa nedávneho rebríčka, ktorý zostavil americký obchodný magazín Forbes, bol päťnásobný víťaz Zlatej lopty v roku 2023 najlepšie zarábajúcim športovcom na svete so 136 miliónmi dolárov, z toho 46 miliónov získal vďaka mzde. Stará dáma zaznamenala vo finančnom roku 2022/23 straty vo výške 123,7 milióna eur.