Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Real vždy niečo vytiahne, vravel hrdý Ancelotti. Toto sú magické noci, tešil sa Nacho

Ancelotti doviedol Real do semifinále Ligy majstrov.
Ancelotti doviedol Real do semifinále Ligy majstrov.Reuters
Tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti (64) žiaril pýchou po tom, čo jeho tím v stredu dlho odolával Manchestru City, aby sa nakoniec na penalty prebojoval do semifinále Ligy majstrov.

Manchester City - Real Madrid 1:2 pen.

"Milujem, keď tím dáva dáva do veľkých zápasov všetko a obetuje sa na hranici možností," povedal po pulzujúcom štvrťfinále, ktoré sa skončilo na góly celkovo 4:4. V penaltovom rozstrele triumfoval nakoniec španielsky tím.

Pre Real Madrid to bola sladká odplata, keď vlani na Etihad Stadium vypadol z Ligy majstrov v semifinálovej fáze po debakli 0:4.

Boli presvedčení, že postúpia

"Som presvedčený, že tu nebolo inej cesty, ako poraziť Manchester City. Som hrdý na to, čo sme dokázali," pokračoval Ancelotti, ktorý počas rozstrelu nervózne chodil hore-dole po postrannej čiare do momentu, kým Antonio Rüdiger nepremenil víťaznú penaltu.

"V čase, keď prišiel penaltový rozstrel, sme boli úplne presvedčení, že postúpime. Pracujete, obetujete sa a vyhrávate, ako sa len dá. Bránili sme naozaj veľmi, veľmi dobre. Išlo nám o prežitie. Madrid je klub založený na tom, že vždy bojuje o zotrvanie v situáciách, keď sa zdá, že niet východiska - ale my vždy nájdeme cestu."

Ancelotti uviedol, že jeho náprotivok, manažér Manchestru City Pep Guardiola, bol po porážke veľkorysý napriek frustrácii. Angličania dominovali v držaní lopty, ale nedokázali zvíťaziť v stredajšej odvete, ktorá sa po predĺžení skončila výsledkom 1:1.

"Pep Guardiola je džentlmen, vždy ním bol. Zablahoželal nám, zaželal nám veľa šťastia a to skutočný gentleman robí," vystrúhal poklonu trénerskému kolegovi.

Štatistický pohľad na zápas.
Štatistický pohľad na zápas.Opta by Stats Perform

Real vždy niečo vytiahne

Po tom, čo sa Ancelottiho zverenci ujali skorého vedenia, boli počas celého duelu pod tlakom. V závere inkasovali, ale potom sa defenzívne držali.

"Začali sme dobre a na začiatku sme skórovali, ale hra sa zmenila, zatlačili nás. Náš plán bol nebrániť tak hlboko, ale je to veľký zápas a musíte bojovať. Real Madrid je klub, ktorý vždy vytiahne niečo, čo si nikto nemyslel, že budeme mať," nadviazal taliansky mág.

Anglický stredopoliar Realu Madrid Jude Bellingham bol po majstrovskej defenzíve vyčerpaný, ale nadšený.

"Do hry sme vložili toľko úsilia. Už som hral proti City a výhru vám jednoducho vytrhnú. Na konci som bol celkom mŕtvy. S loptou neustále sondujú a posúvajú si vás. Väčšina tímov by sa rozpadla, keď sa City dostanú na vašu polovicu, ale my sme sa tomu postavili naozaj dobre. Bolo to o mentalite. Je to krásne, pričom je tu aj môj brat, ktorý má videl prvýkrát hrať za Madrid," prezradila vychádzajúca hviezda svetového futbalu.

Magická noc

Kapitán Realu Madrid Nacho zopakoval hrdosť svojho šéfa. "Nie sme zvyknutí hrať defenzívne, zvyčajne je to naopak. Avšak hrať na tomto štadióne a proti tomuto skvelému tímu si vyžaduje obetovať sa. Podali sme neuveriteľný defenzívny výkon, na ktorý by sme mali byť hrdí," poznamenal.

"Veľa sme si vytrpeli, pretože City je veľmi silný tím, ktorý vás postaví do pozoru, ale my sme Real Madrid a bojovali sme až do konca. Dôležité je, že sme v semifinále. Sú to magické noci a mám husiu kožu. Je to jedna z tých vecí, o ktorých snívate ako dieťa," dodal Nacho Fernández.