De Rossi nikam neodchádza, rímske AS bude viesť aj v novej sezóne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
De Rossi nikam neodchádza, rímske AS bude viesť aj v novej sezóne
De Rossi v pozícii trénera AS zapôsobil.
De Rossi v pozícii trénera AS zapôsobil.Reuters
Daniele De Rossi (40) bude pokračovať vo funkcii trénera AS Rím aj v nasledujúcej sezóne a "dohľadnej budúcnosti", uviedli vo štvrtok majitelia klubu Serie A.

De Rossi, ktorý bol vymenovaný za trénera v januári na základe zmluvy platnej do konca sezóny, nahradil Josého Mourinha a prevzal mužstvo, ktoré bolo v ligovej tabuľke na deviatom mieste.

Pod vedením bývalého talianskeho reprezentanta sa AS Rím vyšplhal na piatu priečku po siedmich zápasoch bez prehry v lige. Rimania sa dostali aj do štvrťfinále Európskej ligy, v ktorom majú pred štvrtkovou odvetou náskok 1:0 proti AC Miláno.

"Po stredajšom popoludňajšom stretnutí s Daniele De Rossim s radosťou oznamujeme, že bude pokračovať vo funkcii hlavného trénera AS Rím aj po tejto sezóne a v dohľadnej budúcnosti," uviedli v spoločnom vyhlásení majitelia klubu Dan a Ryan Friedkinovci.

"Počas jeho krátkeho pôsobenia vo funkcii hlavného trénera má jeho líderstvo pozitívny vplyv na celý klub, čím rozpovedal svoj príbeh. Daniele vedie tím s rešpektom a odvahou, pričom jeho sila a hlboko zakorenená viera v klub sú skutočne v súlade s hodnotami AS Rím, mesta a bezkonkurenčných fanúšikov," dodali majitelia.

Klub neposkytol žiadne podrobnosti o dĺžke De Rossiho zmluvy. AS Rím hostí vo štvrtok večer milánske AC v Európskej lige, v pondelok následne nastúpi v ligovom súboji proti Bologni.

AS Rím - AC Miláno (štvrtok, 21:00)