S hráčmi ste kamarát len dovtedy, kým polovicu z nich neposadíte, vraví De Rossi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

S hráčmi ste kamarát len dovtedy, kým polovicu z nich neposadíte, vraví De Rossi

De Rossi je s výkonom svojho tímu spokojný.
De Rossi je s výkonom svojho tímu spokojný.Profimedia
Pohoda a tímový duch. To je recept, ktorý podľa trénera AS Rím Danieleho De Rossiho (40) pomôže jeho mužstvu vyhrať v Monze. Povedal to na predzápasovej tlačovej konferencii. Taliansky lodivod verí v silu svojich zverencov, s ktorými sa podľa vlastných slov veľmi zblížil. Hovoril aj o dvoch silných individualitách - Paulovi Dybalovi (30) a Romeluovi Lukakuovi (30).

Monza - AS Roma (sobota, 18:00)

"Ak ešte nie sme rodina, sme na dobrej ceste stať sa ňou. Ak sa cítite dobre, idete až na hranicu svojich možností, aby ste urobili niečo navyše. Hráči musia byť šťastní, že sú na pozitívnej vlne. Pomáha im to odvádzať perfektnú prácu po psychickej aj fyzickej stránke," myslí si nástupca Josého Mourinha na lavičke AS Rím.

Bývalý taliansky reprezentant sa zastavil aj pri niekoľkých hviezdach rímskeho tímu. "Diskutuje sa o všetkých, ktorých postavím do hry, vrátane Dybalu. Výber medzi ním a Lukakuom je založený na posledných výkonoch a ich pripravenosti na zápas," prezradil.

Na adresu robustného belgického zakončovateľa dodal: "Romelu je vo vynikajúcej kondícii, neustále behá a bojuje. To každého teší. Je to hráč, ktorého by chcel mať v tíme každý tréner. Na tréningu nevidím žiadne zachmúrené tváre. Lukaku je z tohto pohľadu perfektný futbalista."

"Snažím sa pracovať ako predtým. Nerobím nič, čo by som už nevyskúšal. Snažím sa riadiť veci tak, ako som to robil v Spale. Pomáhajú mi aj skúsenosti z čias, keď som bol kapitán AS. Je však jasné, že teraz je moja úloha iná a mám iné povinnosti. Keď ste kapitán, ste s každým kamarát. Ako tréner ste tiež kamarát so všetkými, ale len dovtedy, kým polovicu hráčov neposadíte na lavičku," doplnil bývalý defenzívny stredopoliar so 616 štartmi za Giallorossi.