Inter uspel v derby a spečatil 20. majstrovský titul. Bologna má na dosah Ligu majstrov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Inter uspel v derby a spečatil 20. majstrovský titul. Bologna má na dosah Ligu majstrov
Aktualizované
Marcus Thuram rozhodol o víťazstve v derby a aj spečatení majstrovského titulu pre Inter.
Marcus Thuram rozhodol o víťazstve v derby a aj spečatení majstrovského titulu pre Inter.Profimedia
Zverenci Simoneho Inzaghiho (48) získali päť kôl pred koncom istotu majstrovskej trofeje. Potrebovali na to tri body z mestského derby, ktoré proti AC Milánu získali vďaka výhre 2:1. Futbalisti AS Rím prehrali v pondelňajšom zápase 33. kola talianskej Serie A s Bolognou 1:3. Rimania ťahali sedemzápasovú ligovú sériu bez prehry, ich strata na štvrtú Bolognu sa zvýšila na sedem bodov, no majú zápas k dobru.

AC Miláno - Inter 1:2

Milánske derby pútalo pozornosť už pred výkopom. Interu totiž stačili tri body, aby spečatil svoj majstrovský titul. Doviesť ho k nemu pokojne mohol aj Federico Dimarco (13). Spolu s Leãom (16) vytvorili v rámci Serie A v aktuálnej sezóne najviac príležitostí pre svojich spoluhráčov. V 18. minúte sa dostal líder tabuľky do vedenia po spolupráci dvoch obrancov. Pavard nabíjal Acerbimu. Prvýkrát od mája 2012 (Maicon skóroval po prihrávke Zanettiho) ponúkla bitka o Miláno zásah, na ktorom sa podieľali dvaja obrancovia.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Opta by Stats Perform

Po zmene strán sa o víťazný gól postaral Marcus Thuram. Vo svojej prvej sezóne v drese Interu má na konte skvelé štatistiky - 12 zásahov a sedem asistencií. Pri debutovom ročníku dosiahol viac iba Ibrahimovič (20), Milito (26) a Lukaku (25). Hráči Stefana Pioliho síce desať minút pred záverečným hvizdom znížili vďaka Tomorimu, ale ani to nepokazilo majstrovské oslavy ich mestskému rivalovi. 

Inter sa tak teší z dvadsiateho majstrovského zárezu. Na trón talianskej najvyššej súťaže sa vracia po dvoch sezónach a nahradí na ňom minuloročného víťaza Lobotkov Neapol. V aktuálnom ročníku to bola pre Nerazzurri 27. výhra. Na konte majú iba jednu prehru. 

AS Rím - Bologna 1:3

Hostia položili základ úspechu v prvom dejstve, keď sa najskôr v 14. minúte presadil Oussama El Azzouzi a pred prestávkou zvýšil na rozdiel dvoch gólov Joshua Zirkzee. Obaja sa stali ešte len druhým, resp. tretím hráčom, ktorý dokázal skórovať v oboch vonkajších dueloch proti rímskym celkom. Ako prvému sa to v jednom ročníku podarilo Juliovi Cruzovi (01/02). 

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Opta by Stats Perform

Po zmene strán znížil Sardar Azmoun, no v 65. minúte poistil víťazstvo Bologne Alexis Saelemaekers. Po 33 kolách má Bologna na konte 62 bodov, čo sa jej podarilo premiérovo v trojbodovej ére. Hostia sa sedemnástym plným bodovým ziskom v sezóne priblížili k premiérovej účasti v skupinovej fáze Ligy majstrov. Priamo do hlavnej súťaže postúpi päť tímov zo Serie A.