Slováci to zvládli. Calzonu tešil charakter tímu. Suslov netuší, ako sa presadil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci to zvládli. Calzonu tešil charakter tímu. Suslov netuší, ako sa presadil

O troch bodoch Slovákov rozhodol nezvyčajný gól.
O troch bodoch Slovákov rozhodol nezvyčajný gól.TASR
Slovenskí futbalisti zvíťazili v sobotňajšom zápase kvalifikácie ME 2024 na Islande 2:1. Pod ich triumf v Reykjavíku sa gólovo podpísali Juraj Kucka (36) a striedajúci Tomáš Suslov (21), za domácich vyrovnal z jedenástky na priebežných 1:1 Alfred Finnbogason (34).

V základnej jedenástke slovenského tímu nastúpil už aj uzdravený stopér Škriniar i stredopoliar Hamšík, ktorý sa na dva zápasy vrátil do reprezentácie a v dueli na Islande viedol hostí s kapitánskou páskou na rukáve.

Slovákom sa podarilo otvoriť skóre tesne pred uplynutím polhodiny hry. Hamšík prihral do palebnej pozície na os ihriska Kuckovi, ktorý z 20 metrov nechytateľnou strelou k žrdi prekonal Runarssona. Aktivita domácich po góle mierne ochabla, napriek tomu sa im ešte do prestávky podarilo vyrovnať. Willumssona v pokutovom území fauloval Hancko a Finnbogason z bieleho bodu nezaváhal - 1:1. 

V druhej polovici vyšiel Calzonovi ťah s nasadením Tomáša Suslova. Vedenie hostí priniesla 70. minúta, keď im pomohol poriadny kus šťastia. Gudmundsson chcel odkopnúť loptu vo vlastnom pokutovom území, napálil ju však práve do Suslova a od neho skončila kuriózne v domácej sieti. Slováci zvíťazili a veľmi si pomohli.

Hodnotenia hráčov duelu Island - Slovensko
Hodnotenia hráčov duelu Island - SlovenskoFlashscore

Lodivod slovenskej reprezentácie po meraní síl v Reykjavíku uviedol: "Bol to ťažký zápas, ale taký sme aj očakávali. Som spokojný s víťazstvom, ale nie celkom s výkonom. Na môj vkus sme strácali veľa ľahkých lôpt. Nemyslím si, že to bolo nervozitou. Na druhej strane ma teší, že mužstvo ukázalo charakter, aj keď to na ihrisku bolo ťažké. Milan a Marek sú veľmi dôležití hráči, odohrali svoj štandard. Pre tím znamená veľa, že nastúpili."

K zisku cenného víťazstva sa vyjadril aj autor úvodného presného zásahu Juraj Kucka, ktorý však našiel medzery v hernom prejave a cítil potrebu zlepšenia: "Natrápili sme sa, vybojovali sme dôležité body, čo nás teší. Pokazili sme prihrávky, nemalo by sa to stávať tak často. Snažíme sa kombinovať viac, z toho vyplávajú tie straty. Treba to viac upokojiť." 

Strelci duelu na Islande
Strelci duelu na IslandeFlashscore

O osude stretnutia rozhodla spomínaná kuriózna situácia, na ktorej konci sa so spoluhráčmi mohol tešiť Suslov. "Doteraz neviem, ako ten gól padol. Chcel som normálne strieľať, ale bol tam hráč predo mnou. Išiel som to aspoň zblokovať a trafilo ma to do hlavy," opísal mladík kľúčový moment a doplnil: 

"Bol to veľmi dôležitý zásah. Tréner ma poslal na trávnik s cieľom, aby to pomohlo zmeniť priebeh zápasu. Sme veľmi radi, že sme to zvládli, ale robota ešte nie je hotová. Musíme vyhrať v Lichtenštajnsku, potom to budeme považovať za zvládnutú časť."

Slováci majú po troch odohratých zápasoch na konte sedem bodov a upevnili si druhé miesto v tabuľke skupiny J za deväťbodovým lídrom Portugalskom. V utorok 20. júna o 20:45 nastúpia vo Vaduze na pôde outsidera skupiny Lichtenštajnska. V ďalšom asociačnom termíne ich čaká domáci dvojzápas, 8. septembra hrajú na NFŠ v Bratislave s Portugalskom a 11. septembra na tom istom mieste s Luxemburskom.