So šťastím, ale predsa. Slovensko si odnáša z Islandu tri body

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

So šťastím, ale predsa. Slovensko si odnáša z Islandu tri body

Slovenskí futbalisti pokorili Island.
Slovenskí futbalisti pokorili Island.Profimedia
Slovensko si v kvalifikačnej skupine J pripísalo v boji o európsky šampionát dôležité tri body. Súboj s Islandom však ponúkol viacero chýb na jednej i druhej strane.

Island - Slovensko 1:2

Základné zostavy oboch celkov.
Základné zostavy oboch celkov.Flashscore

Slováci nastúpili do zápasu s cieľom uspieť, v prvej pätnásťminútovke však ich obrana pripomínala deravý ementál. Islanďania si pre individuálne chyby dokázali vypracovať až päť šancí. Albert Gudmundsson s loptou na kopačkách obišiel aj brankára Martina Dúbravku, odkrytú bránu ale tesne netrafil.  V 20. minúte to z príliš veľkej diaľky skúsil hlavou Polievka, priestor troch žrdí ale netrafil. Hra sa následne trochu upokojila a Slováci mali odrazu na kopačkách viac sebavedomia.

V 27. minúte to prišlo. Marek Hamšík prihral na os ihriska, odkiaľ z hranice šestnástky presne k tyči napálil loptu z prvej pripravený Juraj Kucka. Brankár Rúnarsson bol bez šance.

Päť minút pred koncom prvého dejstva súper vyrovnal. Jón Dagur Thorsteinsson potrestal ďalšiu chybu v slovenskej rozohrávke, jeho strelu zneškodnil Dúbravka. Dorážka neprišla, pripravenému hráčovi totiž šancu vzal faulujúci Dávid Hancko. Alfred Finnbogason sa z bieleho bodu nemýlil a hralo sa od začiatku.

Štatistiky stretnutia.
Štatistiky stretnutia.Flashscore

V 44. zahodil obrovskú šancu Róbert Mak, zhruba sedem metrov od brány vystrelil, jeho ranu však zneškodnil Rúnar Rúnarsson. V prvom polčase sme viac zaujímavých šancí nevideli.

Výkon Slovenska mal od ideálu ďaleko. Ofenzívna aktivita domácich pokračovala aj v druhom dejstve, na vhadzovanie v blízkosti slovenskej šestnástky odvrátil loptu brániaci Juraj Kucka.  Hamšíkov center z ľavej strany mal v 58. minúte nájsť Boženíka, ten bol ale od lopty ďaleko. O minútu neskôr zahodil veľkú šancu Dávid Hancko.

V 69. minúte slovenský výber opäť viedol. Jóhann Gudmundsson chcel odkopnúť loptu ďaleko preč od vlastnej brány, na svoje nešťastie ale trafil Tomáša Suslova, od ktorého sa lopta kurióznym spôsobom odrazila do siete.

V 88. minúte Boženíka v snahe zakončiť zblokoval jeden z brániacich Islanďanov, po ďalšom rohu prišla iba nepresná ďalekonosná strela.  Skóre sa do záverečného hvizdu už nezmenilo a Slovensko získalo mimoriadne cenné tri body.

Tabuľka skupiny J.
Tabuľka skupiny J.Flashscore

Vyjadrenia po zápase:

Marek Hamšík, kapitán SR: "Úžasné pocity, dosiahli sme naozaj dôležité víťazstvo z hľadiska situácie v tabuľke a postupových ambícií. Mali sme aj šťastie, ale to si treba vedieť vo futbale prikloniť na svoju stranu. Sme radi a šťastní za toto víťazstvo. V úvode sme kazili veľa ľahkých prihrávok, čo by sa nemalo stávať, z toho potom pramenili súperove šance. Som rád, že som tu a môžem pomôcť mužstvu. Sme nesmierne šťastný za víťazstvo na takom ťažkom teréne, náš výkon bol dobrý, teda až na tie chyby."