Luxembursko má v kvalifikácii o EURO prvé góly a výhru, zlyhanie Nórska. Česko víťazne

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Luxembursko má v kvalifikácii o EURO prvé góly a výhru, zlyhanie Nórska. Česko víťazne

Veľavravné gesto Haalanda po prehre so Škótskom.
Veľavravné gesto Haalanda po prehre so Škótskom.AFP
Kvalifikácia na EURO 2024 mala na programe ďalších desať zápasov. Prečítajte si sumár sobotňajšieho hracieho dňa.

Skupina G

Litva - Bulharsko 1:1

Hostia začali neskoro a Edvinas Girdvainis z toho vyťažil maximum, keď si po rohovom kope našiel loptu a z voleja ju poslal na zadnú žrď, pričom bol obklopený protihráčmi. Radosť domácich však trvala krátko.

V 27. minúte ju schladil Marin Petkov, ktorý využil početnú výhodu po vylúčení Justasa Lasickasa. Ďalší gól však už "Levy" nepridali a pokračovali v nepresvedčivých výkonoch z úvodných dvoch zápasov, v ktorých vyšli naprázdno.

Minčev v Litve príliš nezaujal.
Minčev v Litve príliš nezaujal.Livesport

Čierna Hora - Maďarsko 0:0

Duel medzi tímami, ktoré majú po sobotňajšom stretnutí rovnaký počet bodov, veľa šancí neponúkol. Favorizovaní hostia sa po jasnom úvodnom víťazstve nad Bulharskom nikam neposunuli a uspokojili sa s remízou.

Tým sa boj o postup zdramatizoval. Maďari však majú na balkánsky tím zápas k dobru a v aktuálnej kvalifikácii ani raz neinkasovali.

Tabuľka skupiny G.
Tabuľka skupiny G.Flashscore

Skupina J

Luxembursko - Lichtenštajnsko 2:0

Luxembursko si do tabuľky pripísalo prvý triumf. Očakávanú prevahu domácich pretavil v rozhodujúci gól po zmene strán Danel Sinani, ktorý strelil úvodný gól "Červených levov" v tomto kvalifikačnom cykle.

V závere zápasu poistil víťazstvo druhým gólom Gerson Rodrigues. Hostia naopak ani tretíkrát nedokázali skórovať a s celkovým skóre 0:13 zostávajú beznádejne poslední.

Domáci tím mal výraznú prevahu.
Domáci tím mal výraznú prevahu.Livesport

Island - Slovensko 1:2

Prečítajte si náš report zo zápasu. 

Portugalsko - Bosna a Hercegovina 3:0

Domáci boli počas celého zápasu lepším tímom na ihrisku, čo v 44. minúte pretavil do rozhodujúceho gólu Bernardo Silva, ktorý sa k národnému tímu pripojil po oslave trofeje v Lige majstrov.

Portugalsko zostáva neohrozeným lídrom skupiny s deviatimi bodmi a celkovým skóre 13:0. Bosniaci naopak po druhej prehre za sebou okupujú štvrtú priečku.

Tabuľka skupiny J.
Tabuľka skupiny J.Flashscore

Skupina F

Azerbajdžan - Estónsko 1:1

Azerbajdžan aj Estónsko získali svoje prvé body v skupine F. Rauno Sappinen skóroval v 27. minúte po rohovom kope a korunoval tak aktívny výkon hostí v prvom polčase. Po zmene strán domáci dominovali a vytvorili si množstvo sľubných šancí.

V 62. minúte sa po rohovom kope tešil aj Anton Kryvotsiuk. Ďalší gól sa však tímu zo Zakaukazska už streliť nepodarilo, a tak oba celky zostali po deľbe bodov na dne tabuľky.

Belgicko - Rakúsko 1:1

Skupina A

Nórsko - Škótsko 1:2

Nórsko stratilo body aj v treťom zápase skupiny A, keď v závere úplne vyhorelo proti Škótsku. Neporazení hostia pricestovali do Osla s jasným cieľom neprehrať. Po hodine hry im plán skomplikoval hlavný rozhodca, ktorý nariadil penaltu v prospech domácich.

Tú bez problémov premenil čerstvý víťaz Ligy majstrov Haaland. Ostrovanov to však nezlomilo a dvomi gólmi v priebehu dvoch minút v samom závere zápas otočili. Ich hrdinom bol Lyndon Dykes, ktorý jeden gól sám strelil a pri druhom asistoval.

Cyprus - Gruzínsko 1:2

Skupina E

Faerské ostrovy - Česko 0:3