Calzona vyzdvihol prístup Slovákov: Všetci trénovali výborne, zamotali mi hlavu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Calzona vyzdvihol prístup Slovákov: Všetci trénovali výborne, zamotali mi hlavu

Calzona vidí silu Islandu v kolektíve.
Calzona vidí silu Islandu v kolektíve.TASR
Situácia ohľadom zdravotného stavu hráčov v slovenskom tíme pred zápasom kvalifikácie ME 2024 proti Islandu je priaznivá, všetci vrátane Milana Škriniara (28) a Mareka Hamšíka (35) by mali byť k dispozícii. Na piatkovej tlačovej konferencii to uviedol tréner Francesco Calzona (54) a zopakoval, že stretnutie v Reykjavíku má z hľadiska boja o druhé miesto v skupine J mimoriadny význam.

Calzona pred dôležitým súbojom uviedol: "Príprava bola dlhšia, ale k tomuto modelu pristúpili aj iné reprezentácie. Náš tím trénoval veľmi dobre a na úrovni, akú sme chceli. V tomto smere sme spokojní a tiež s tým, že všetci hráči sú k dispozícii. Vieme, že Milan Škriniar bol dlhšiu dobu mimo. Po tréningu sa ešte porozprávame, ako sa cíti."

Taliansky lodivod ešte nemá jasno o zložení úvodnej jedenástky. "Ešte som sa nerozhodol, mám viacero otáznikov, pretože všetci hráči trénovali výborne a zamotali mi hlavu. Je to pre mňa skvelá správa a zároveň príjemný problém, koho vybrať," priznal.

Slováci na tréningu pred duelom proti Islandu
Slováci na tréningu pred duelom proti IslanduTASR

Mužstvo po dohode UEFA absolvovalo predzápasový tréning netradične na domácej pôde v Senci a nie v dejisku stretnutia. "Chceli sme mať pokoj, preto na Island priletíme len 24 hodín pred duelom. Súpera sme si zanalyzovali, ukázali hráčom, čo od neho čakať. Zmenil trénera a ten so sebou určite prinesie nové veci. Je to zápas, v ktorom sa môžeme dostať do výhodnej pozície. Islanďanov následne čaká ťažký súboj s Portugalskom, takže by sme sa im v prípade víťazstva vzdialili," vyhlásil Calzona.

So 117 zápasmi je Peter Pekarík po Marekovi Hamšíkovi druhý najskúsenejší hráč v slovenskom tíme. Obaja sú zo súčasného kádra jediní pamätníci prípravného duelu v Reykjavíku, ktorý sa v auguste 2009 skončil nerozhodne 1:1. Podľa Pekaríka sa odvtedy futbal v krajine gejzírov posunul vpred:

 "Ich futbal napreduje, zlepšili infraštruktúru. Dovtedy sa tam hralo len v lete, teraz už celoročne. Progres islandského futbalu je evidentný, vďaka tomu dosiahli aj úspechy v podobe účastí na ME a MS. Očakávam veľmi náročný zápas, ale taký je každý v kvalifikácii. Príprava bola dlhšia a veľmi kvalitná."

Posledné vzájomné zápasy Slovenska a Islandu
Posledné vzájomné zápasy Slovenska a IslanduFlashscore

Island povedie proti Slovákom nový kormidelník Age Hareide, podľa Pekaríka preferuje kombinačnú hru: "Ich tréner je odborník na škandinávsky futbal. Má rád kombinácie, na to sme sa pripravovali. Ukázali sme ale, že vzadu sme silní. Nula v oboch marcových zápasoch ma teší, je to zásluha celého tímu. Proti Islandu budeme potrebovať nasadenie a nezlomnú vôľu, aby sme boli úspešní."