Souček si po Kišiňove sypal popol na hlavu, voda na mlyn pre Poliakov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Souček si po Kišiňove sypal popol na hlavu, voda na mlyn pre Poliakov

Souček si po neúspechu v Kišiňove sypal popol na hlavu.
Souček si po neúspechu v Kišiňove sypal popol na hlavu.Profimedia
Českí futbalisti nenadviazali v Kišiňove na úspešný domáci štart kvalifikácie ME proti Poľsku. Po piatkovom triumfe 3:1 remizovali v pondelok na pôde Moldavska v Kišiňove 0:0 a nepodarilo sa im zvýšiť náskok na čele E-skupiny. Poliaci, ktorí vyhrali nad Albánskom 1:0, na nich strácajú z druhej priečky bod.

"Po zápase s Poľskom panovalo v tíme nadšenie. Dali sme tri góly, predviedli skvelý výkon a teraz sme to chceli potvrdiť. A to sa nepodarilo. Hrali sme na ťažkom teréne, musíme sa zlepšiť a takéto zápasy zvládať," povedal kapitán hostí Tomáš Souček pre české médiá. Jeho tím skóroval v 27. minúte zásluhou Jána Kuchtu, no systém VAR odhalil ofsajd.

Moldavsko - Česko 0:0

Podľa Součekových slov bolo náročné hrať proti súperovi, ktorý bol celý zápas v obrannom bloku. "Je náročné hrať naplno, keď majú v šestnástke toľko hráčov. Snažili sme sa mať tam viac útočníkov, dávať viac centrov, ale nedokázali sme sa k ničomu dostať. Aj ja som mal veľkú šancu – strieľal som ľavačkou a chýbali centimetre," dodal smutne český stredopoliar.

Štatistiky súboja medzi Moldavskom a Českom.
Štatistiky súboja medzi Moldavskom a Českom.Flashscore

Zaváhanie Čechov využili Poliaci, ktorí zdolali Albánsko 1:0 a stratu na súpera znížili na jeden bod. O jediný gól zápasu sa postaral Karol Swiderski, ktorý skóroval v 41. minúte a pripísal si deviaty presný zásah v 21. reprezentačnom zápase.

"Sústredíme sa len na kvalifikáciu, dnešné víťazstvo bolo našou hlavnou úlohou," povedal úspešný strelec pre poľskú televíziu TVP Sport. "V prvom polčase sme hrali pekný futbal a aj v druhom boli dobré momenty. Je škoda, že ku koncu to bolo napäté, no našťastie sme vyhrali," dodal útočník zámorského klubu FC Charlotte. Poliakov čaká najbližší zápas 20. júna práve v Moldavsku, Česi zavítajú v ten istý deň na Faerské ostrovy.

Kvalifikačná skupina E po dvoch kolách.
Kvalifikačná skupina E po dvoch kolách.Flashscore