Favoriti bodovali naplno, Česko sa vytrápilo v Moldavsku a odviezlo si iba bod

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Favoriti bodovali naplno, Česko sa vytrápilo v Moldavsku a odviezlo si iba bod

Nathan Aké sa postaral o dva presné zásahy Holandska pri víťazstve s Gibraltárom.
Nathan Aké sa postaral o dva presné zásahy Holandska pri víťazstve s Gibraltárom.Profimedia
Futbalisti Francúzska si pripísali druhé víťazstvo v kvalifikácii ME 2024. Česi v E-skupine nenadviazali na výkon z úvodného duelu s Poľskom (3:1) a v Moldavsku uhrali iba bezgólovú remízu.

B-skupina

Holandsko - Gibraltár 3:0 (1:0)

Góly: 50. a 82. Aké, 23. Depay, ČK: 51. Walker (Gibr.)

Holandsko zdolalo doma hladko outsidera. "Oranjes" sa ujali vedenia v 23. minúte, keď Memphis Depay prehlavičkoval brankára Daylea Coleinga. Po prestávke poistil výhru dvoma gólmi obranca Nathan Aké. Hostia dohrávali v desiatich. V 51. minúte oslabil Gibraltár dostal za tvrdý "šlapák" červenú kartu Liam Walker.

Írsko - Francúzsko 0:1 (0:0)

Gól: 50. Pavard

Francúzi od úvodu držali loptu častejšie na svojich kopačkách, ale pozorná defenzíva Írska ich dlho nepustila do vyloženej šance. Až v druhom dejstve úradujúci vicemajstri sveta spresnili hru a odmenou im bol gól Pavarda, ktorý v 50. minúte vypichol súperovi loptu a parádnou strelou pod brvno nedal šancu Gavinovi Bazunuovi v domácej bránke. "Les Bleus" si už vedenie postrážili a slávili ďalšiu výhru na "nulu", vďaka ktorej vedú po dvoch zápasoch tabuľku skupiny s plným počtom bodov a skóre 5:0.

Tabuľka skupiny B.
Tabuľka skupiny B.Flashscore

E-skupina

Moldavsko - Česko 0:0

Česi zaostali v Kišiňove za očakávaniami a z hernej prevahy nevyťažili ani jeden gól. V prvom polčase zásah Jana Kuchtu neplatil pre ofsajd a Tomáš Souček z malého "vápna" napálil loptu iba do brvna. Hostia v druhom dejstve pritlačili Moldavcov, ale výsledkom ich snahy bola iba strela Tomáša Čvančaru, ktorú zneškodnil brankár Dorian Railean. Česko tak vedie tabuľku len so štyrmi bodmi.

Poľsko - Albánsko 1:0 (1:0)

Gól: 41. Swiderski

Tabuľka skupiny E.
Tabuľka skupiny E.Flashscore

F-skupina

Rakúsko - Estónsko 2:1 (0:1)

Góly: 68. Kainz, 88. Gregoritsch - 25. Sappinen

Rakúšania dokázali v Linzi otočiť súboj s Estónskom. Domáci mohli viesť od 17. minúty, ale Michael Gregoritsch nepremenil penaltu. Vzápätí išli hostia do vedenia zásluhou Rauna Sappinena. Rakúsko po prestávke preplo na vyššie obrátky, najprv vyrovnal Florian Kainz a v 88. minúte rozhodol o ich triumfe Gregoritsch, ktorý tak napravil zaváhanie z prvého polčasu.

Švédsko - Azerbajdžan 5:0 (1:0)

Góly: 38. Forsberg, 65. Mustafazade (vl.), 79. Gyokeres, 88. Karlsson, 89. Elanga

Tabuľka skupiny F.
Tabuľka skupiny F.Flashscore

G-skupina

Maďarsko - Bulharsko 3:0 (3:0)

Góly: 7. Vécsei, 26. Szoboszlai, 40. Ádám

Do kvalifikačných bojov vstúpili Maďari presvedčivým víťazstvom nad Bulharskom. V Budapešti nedali súperovi šancu, keď už po 45 minútach viedli trojgólovým rozdielom. Ten si udržali aj po prestávke.

Čierna Hora - Srbsko 0:2 (0:0)

Góly: 78. a 90.+6 Vlahovič

Tabuľka skupiny G.
Tabuľka skupiny G.Flashscore