Taliani odčinili prehru s Anglickom. Pozornosť pútal opäť debutant Retegui

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Taliani odčinili prehru s Anglickom. Pozornosť pútal opäť debutant Retegui
Retegui si lepší úvod v reprezentačnom drese nemohol ani predstaviť.
Retegui si lepší úvod v reprezentačnom drese nemohol ani predstaviť.Profimedia
Zverenci Roberta Manciniho (58) zareagovali na zlyhanie s Anglickom tým najlepším spôsobom. V druhom kvalifikačnom vystúpení si poradili s Maltou 2:0. Opäť sa o slovo prihlásil debutant Mateo Retegui (23).

Taliani odčinili domácu prehru z úvodu kvalifikácie proti Anglicku a na pôde Malty zabrali naplno. Hostia otvorili skóre duelu v 15. minúte, keď sa hlavičkou presadil Mateo Retegui. Dvadsaťtriročný útočník sa prvýkrát dostal do nominácie Roberta Manciniho a skóroval v druhom stretnutí za sebou. "Bol veľmi dôležitý. Potrebuje ešte čas a musí sa naučiť viac o európskom futbale," skonštatoval taliansky kouč.

Retegui reprezentoval Argentínu vo výberoch do 19 a 20 rokov. Vďaka svojmu pôvodu môže hrať za Taliansko a Mancini ho nominoval na kvalifikačné stretnutia. Stal sa prvým hráčom "Azzurri", ktorý skóroval v prvých dvoch súťažných medzinárodných zápasoch po takmer 55 rokoch. Zopakoval výkon Pierina Pratiho, ktorému sa to podarilo v kvalifikačnom stretnutí Talianska na Euro 1968 proti Bulharsku 6. a 20. apríla.

Brankár Gianluigi Donnarumma, obranca Giovanni Di Lorenzo a Retegui boli jediní, ktorí si po prehre s Anglickom udržali svoje miesta v základnej zostave. Hostia pridali v zápase ešte jeden gól. Matteo Pessina zvýšil na 2:0 v 27. minúte. "Toto sú stretnutia, v ktorých máte čo stratiť. Mali sme dobré, ale aj horšie momenty. Dôležité bolo pre nás zvíťaziť. Mohli sme dať viac gólov, ale je to tak, ako je. Toto sú špecifické typy duelov, v ktorých sa hrá ťažko a nemáte veľa priestoru," konštatoval Mancini.