Mancini terčom kritiky talianskych médií, dôvodom je najmä prvý polčas s Anglickom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Mancini terčom kritiky talianskych médií, dôvodom je najmä prvý polčas s Anglickom

Skúsený lodivod musí prijať rôzne ohlasy.
Skúsený lodivod musí prijať rôzne ohlasy. Profimedia
Roberto Mancini bol po neúspešnej domácej prehre Talianska s Anglickom v prvom kvalifikačnom zápase na EURO 2024 v domácej tlači veľmi kritizovaný.

Hostia na Stadio Diego Armando Maradona porazili Talianov, o góly sa postarali Declan Rice a Harry Kane. Zápas bol prvým víťazstvom Anglicka na Apeninskom polostrove od roku 1961 a pravdepodobne ich najťažším duelom v tejto kvalifikačnej skupine. "Azzurri" sa hneď od začiatku dostali do ťažkej situácie.

Tamojší výber prehral takmer presne rok po neúspechu v play-off o postup na majstrovstvá sveta proti Severnému Macedónsku a Mancinimu, ktorý po neúspechu v kvalifikácii na turnaj v Katare neodstúpil, sa kladú vážne otázky.

Denník La Gazzetta dello Sport bol jednoznačne nespokojný a uviedol: "Zlý prvý polčas, búrlivý druhý." Varoval trénera, aby prestal s milosrdnosťou najmä v strede poľa, inak to skončí ako s katarskou neúčasťou.

Corriere dello Sport s hodnotením prvého polčasu súhlasil a konštatoval, ako Mancini "zahodil prvých 45 minút", ale poznamenal, že jeho zmeny "naznačili oživenie projektu reprezentácie".

Tuttosport sa pozrel na výber talianskeho trénera pre túto medzinárodnú prestávku a naznačil, že "vyhral stávku na Reteguiho, ale prehral tú, že sa spolieha na jadro z majstrovstiev Európy, najmä v strede ihriska, kde Anglicko Azzurri prevalcovalo".

Corriere della Sera vykreslil pomerne pochmúrny obraz budúcnosti Azzurri, "Mnohé absencie neospravedlňujú prvý polčas takmer strateného Talianska. Cesta je dlhá a smeruje do kopca," uviedlo tamojšie periodikum.