Švajčiari EURO ešte nepotvrdili, istotu im vzal v závere Weissman. Rekordman Xhaka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Švajčiari EURO ešte nepotvrdili, istotu im vzal v závere Weissman. Rekordman Xhaka
Futbalisti Švajčiarska musia postupové oslavy odložiť.
Futbalisti Švajčiarska musia postupové oslavy odložiť.Profimedia
Futbalisti Švajčiarska nevyužili možnosť v predstihu si zabezpečiť postup na EURO 2024 v Nemecku. V stredajšom zápase kvalifikačnej I-skupiny viedli nad Izraelom krátko pred koncom 1:0, pričom víťazstvo by ich definitívne poslalo na šampionát, no v 89. minúte inkasovali a po remíze 1:1 ešte musia odložiť postupové oslavy. Duel sa hral na neutrálnej pôde v maďarskom Felcsúte.

Izrael - Švajčiarsko 1:1

Švajčiari si vypracovali v zápase viac čistých šancí, dvakrát zachránila Izrael bránková konštrukcia. Hernú prevahu vyjadrili iba jedným gólom, v 36. minúte Ruben Vargas hlavičkou zužitkoval center z pravej strany od Edimilsona Fernandesa. Práve Fernandes bol hlavným aktérom stretnutia. V 89. minúte po rohovom kope Izraela sa od neho nešťastne odrazila lopta k Shonovi Weissmanovi a ten z otočky pohotovo vyrovnal. Fernandes potom v nadstavenom čase v sklze trafil nohu Dora Turgemana, čo hlavný rozhodca ocenil červenou kartou.

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

"Helvéti" sa so ziskom 16 bodov dostali na čelo tabuľky o skóre pred druhé Rumunsko, ale ešte nemajú postup istý. Tretí Izrael zaostáva pred záverečnými dvoma kvalifikačnými kolami za vedúcou dvojicou o štyri body a stále živí šancu.

Kapitán Švajčiarov Granit Xhaka stanovil v stredu nový národný rekord, keď nastúpil na 119. zápas v reprezentačnom drese. Doteraz držal rekord spoločne s Heinzom Hermannom, ktorý odohral 118. duel v roku 1991. Xhaka od svojho debutu v júni 2011 strelil za národné mužstvo 14 gólov.

Aktuálna tabuľka.
Aktuálna tabuľka.Flashscore

Zápas sa mal pôvodne hrať 12. októbra, ale pre obavy o bezpečnosť po teroristickom útoku Hamasu na území Izraela ho najprv odložili a následne presunuli do Maďarska. V Pancho Arene vo Felcsúte odohrajú izraelskí reprezentanti aj ďalší domáci súboj s Rumunskom (v sobotu 18. novembra).