Trojbodová kvalifikačná derniéra, Slovensko otočilo duel s Bosnou. Rozhodol Šatka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Trojbodová kvalifikačná derniéra, Slovensko otočilo duel s Bosnou. Rozhodol Šatka

Aktualizované
Slováci splnili cieľ a porazili Bosnu.
Slováci splnili cieľ a porazili Bosnu.TASR
Slovenská reprezentácia uzavrela úspešný kvalifikačný cyklus na ME 2024 víťazstvom na pôde Bosny a Hercegoviny. Mužstvo muselo otáčať nepriaznivé skóre, napokon v skupine získalo 22 bodov a teší sa na záverečný turnaj v Nemecku.

Bosna a Hercegovina - Slovensko 1:2 

Úvodná desaťminútovka veľa vzrušenia nepriniesla. V 6. minúte vybojoval Tomáš Suslov roh, po ktorom zakončoval Milan Škriniar. Obe mužstvá predvádzali opatrný futbal. V 19. minúte sme videli diaľkový pokus Suslova.

V 24. minúte hostia pohrozili. Dávid Hancko vyslal center z ľavej strany. K zakončeniu sa dostal Suslov, ale jeho pokus minul svätyňu domácich. Hráč Hellasu Verona bol na trávniku aktívny. Po hodine hry sa presadil na pravom krídle a centrom našiel v pokutovom území Maka, ktorý si hrací predmet nedokázal spracovať.

V závere prvého dejstva to skúšal strelou spoza pokutového územia Demirovič, Rodák v bráne bol pozorný. Do šatní sa tak odchádzalo za bezgólového stavu.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Štyri minúty po návrate na trávnik domáci viedli. Hráči Bosny vyštartovali po rohovom kope do rýchleho brejku, Hajradinovič poslal strieľanú prihrávku do pokutového územia a svoju dávku smoly si vybral Patrik Hrošovský, ktorý zaznamenal vlastný gól pri pokuse o odvrátenie centrovanej lopty.

"Sokoli" zareagovali okamžite, Róbert Boženík dostal pas, ktorý mu adresoval Dávid Hancko do hĺbky veľkého vápna a zakončil tesne nad zemou do stredu siete. Strelil tak svoj prvý reprezentačný gól po viac než dvoch rokoch.  

Hajradinovič bol azda najlepším hráčom domácich a šťastie skúšal aj po hodine hry, jeho strelu však Rodák vykryl. Bosna hrala od 63. minúty v oslabení po červenej karte Gojkoviča, ktorý fauloval Bénesa. Hráč nemeckého Hamburgu dokonca musel striedať, na ihrisku ho nahradil Kucka. 20 minút pred koncom ukázal svoju dravosť Ľubomír Šatka, predral sa cez obranu súpera a prekabátil aj gólmana. 1:2 pre Slovensko.

Hodnotenie hráčov.
Hodnotenie hráčov.Flashscore

Tréner Francesco Calzona poslal v priebehu druhého dejstva do hry Polievku, Jirku a Kadáka. Druhý menovaný spálil v nadstavenom čase veľkú šancu, skóre sa tak už nemenilo a Slovensko sa rozlúčilo s kvalifikáciou najlepším možným spôsobom.