EURO je na dosah. Vylúčenie sedemnástku nepoložilo, proti Grékom rozhodli Slováci v závere

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

EURO je na dosah. Vylúčenie sedemnástku nepoložilo, proti Grékom rozhodli Slováci v závere

Slovensko sa priblížilo k účasti na ME.
Slovensko sa priblížilo k účasti na ME.Slovenský futbalový zväz
Slovenská futbalová reprezentácia do 17 rokov sa výrazne priblížila k postupu na majstrovstvá Európy. Po zdolaní švajčiarskych rovesníkov si na kvalifikačnom turnaji v Grécku poradila aj s domácim výberom. O dôležitých troch bodoch rozhodol gól zo záveru stretnutia.

Grécko U17 - Slovensko U17  0:1

Slovenská "sedemnástka" má na dosah postup na EURO. V prvom meraní síl zverenci Branislava Fodreka v stredu vyhrali nad Švajčiarskom 2:1. V sobotu ich čakala prekážka v podobe Grécka, ktoré v predchádzajúcom vystúpení podľahlo Ukrajine 0:2.

Prvý polčas súboja sa do štatistík zapísal len vďaka dvom žltým kartám - po jednej na každej strane. Kartovým zápisom sa začala aj druhá polovica, tentoraz ale išlo o trest červenej farby. V 57. minúte bol vylúčený obranca Matúš Pavlík a Slovákov čakala hra v početnej nevýhode. Vzápätí nasledovali viaceré striedania oboch trénerov, až kým na rad neprišla 85. minúta. V nej sa o slovo prihlásil Samuel Malama Lusale, ktorý sa stal gólovým hrdinom duelu.

Slováci si do tabuľky pripísali ďalšie tri body, čím udržali krok s Ukrajincami, ktorí zdolali Švajčiarov 3:0. Stret prvých dvoch tímov je na programe 12. marca o 14:00. Celkovo je v hre o postup 32 národných výberov rozdelených do ôsmich skupín druhej fázy kvalifikácie. Na šampionát sa dostanú mužstvá z prvých miest a sedem najlepších kádrov z pozícií číslo dva. Účastníkov doplní Cyprus, ktorý bude od 20. mája do 5. júna hostiteľom ME.

Tabuľka 4. kvalifikačnej skupiny.
Tabuľka 4. kvalifikačnej skupiny.Flashscore