Ukrajinci sa tešia na EURO, vyzvú aj Slovákov. Chceme postúpiť do osemfinále, hlási Zinčenko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Ukrajinci sa tešia na EURO, vyzvú aj Slovákov. Chceme postúpiť do osemfinále, hlási Zinčenko
Ukrajinci zvládli cestu barážou.
Ukrajinci zvládli cestu barážou.Profimedia
Ukrajinskí futbaloví reprezentanti budú 21. júna v Düsseldorfe druhým súperom Slovenska v skupine E na ME 2024 v Nemecku. V utorkovom finále play-off vetvy B zvíťazili nad Islandom a po štvrtý raz za sebou sa prebojovali na kontinentálny šampionát.

Ukrajinci rovnako ako v semifinále play-off na pôde Bosny a Hercegoviny otočili nepriaznivý vývoj. Víťazný gól vsietil v poľskom Vroclave v 84. minúte Mudryk, ktorý po akcii na pravej strane dostal loptu pred šestnástkou a poslal ju k ľavej žrdi. Zverenci Sergija Rebrova tak vyradili dvoch súperov Slovenska z kvalifikačnej skupiny J. 

"Dostať sa štvrtýkrát za sebou na európsky šampionát je skvelý pocit, splnil sa nám ďalší sen. Veľká vďaka patrí fantastickým fanúšikom, vo Vroclave sme sa cítili ako doma," uviedol pre UEFA.com Zinčenko.

Ukrajina - Island 2:1

V Bosne vsietili Ukrajinci dva zásahy v záverečnej 10-minútovke a aj proti Islandu museli doháňať jednogólové manko. "Je mrzuté, že sme opäť inkasovali prvý gól a museli sme vynaložiť veľké úsilie, aby sa nám podarilo vyrovnať. Som hrdý na celý tím, ktorý má vo svojom strede veľa kvalitných hráčov," vravel Zinčenko a dodal:

"Verím, že našu silu potvrdíme aj na majstrovstvách Európy, kde nás v skupine čakajú Rumunsko, Slovensko a Belgicko. Do začiatku turnaja je ešte ďaleko, no chceme postúpiť do osemfinále, pôjdeme od zápasu k zápasu." 

Tímu zablahoželal k postupu aj ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. "Ďakujem vám chlapci! Sú to emotívne chvíle pre celú Ukrajinu. Dosiahli ste veľmi dôležité víťazstvo a prebojovali sa na EURO. Opäť ste demonštrovali, že aj keď Ukrajinci čelia problémovým situáciám, nikdy sa nevzdávajú a bojujú až do konca. V časoch, keď sa nás nepriateľ snaží vo vojne zničiť, neustále ukazujeme, že Ukrajinci sú tu a stále budú. Sláva Ukrajine," tešila sa hlava štátu.