Zo súboja s Haalandom vyšiel ako víťaz. Kopol to tam, kam som chcel, vraví Rodák

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zo súboja s Haalandom vyšiel ako víťaz. Kopol to tam, kam som chcel, vraví Rodák
Rodák sa zaskvel proti Haalandovi.
Rodák sa zaskvel proti Haalandovi.TASR
Marek Rodák (27) sa blysol v utorňajšom prípravnom stretnutí na pôde Nórska zlikvidovaním pokutového kopu hviezdnemu útočníkovi Erlingovi Haalandovi (23). Brankár anglického Fulhamu je prvý, ktorého nórsky kanonier Manchestru City nedokázal v drese národného tímu prekonať z bieleho bodu.

Rodák mal veľa práce v úvodnom polčase, v ktorom Slováci podali bezduchý výkon. Slovenský brankár čelil niekoľkým príležitostiam Haalanda a v 18. minúte ho prekonal Sörloth. V prvom dejstve gólmanovi pomohla aj horná žrď, ktorá zastavila strelu nórskeho kapitána Martina Ödegaarda.

"Náročný zápas, brankárovi sa na takom teréne nechytá dobre, keď nevie, čo môže od lopty očakávať a ako sa odrazí. Vôbec sme nezačali ideálne, prvý polčas z nášho pohľadu nevyzeral dobre. Nevedeli sme držať loptu. Musíme byť radi, že sa to skončilo iba jedným inkasovaným gólom," vravel Rodák.

Nórsko - Slovensko 1:1

"Druhý polčas bol opakom, tréner vystriedal, prebrali sme sa a mali sme navrch. Dokázali sme vyrovnať a v závere sme mohli aj vyhrať," dodal brankár slovenskej reprezentácie, ktorý v doterajšom priebehu sezóny vo Fulhame neodchytal žiadny ligový duel a do súbojov naskočil iba päťkrát v pohároch.

Medzi tromi žrďami nahradil Martina Dúbravku, ktorý dostal od trénera Francesca Calzonu voľno. Za prejavenú dôveru sa odvďačil v 52. minúte, keď odhadol smer Haalandovej penalty a zachoval svojim spoluhráčom šance na vyrovnanie.

Výsledky ostatných duelov Slovenska.
Výsledky ostatných duelov Slovenska.Flashscore

Haaland predtým premenil jedenástku vo všetkých piatich prípadoch na reprezentačnej úrovni. Celkovo v doterajšom priebehu kariéry sa nepresadil iba štyrikrát zo 41 pokusov. Rodák si tento výnimočný moment užíval: "Poteší to, keď dokážete chytiť penaltu takému hráčovi. Mali sme to napozerané, no menil to. Skúsil som trochu naznačiť pohyb a dostať ho tam, kam som chcel. Kopol to tam a vyšlo mi to."

Slovenský brankár mal pred sebou aj nanovo zloženú defenzívnu štvoricu, v ktorej väčšinu oboch stretnutí odohrali spolu iba stopéri Adam Obert s Norbertom Gyömbérom. "Nebolo to jednoduché, ale myslím si, že celkom sa to zohralo. To je základ, trochu dostať sebadôveru, keď vám vyjde aj pár dobrých súbojov. Sebavedomie v stretnutí vtedy stúpne a dovolíte si viac. Ak sa napríklad pozrieme na Oberta, tak opäť odohral výborný duel a máme na čom stavať v budúcnosti," hodnotil.